Privatnici manje grade zbog skupljeg materijala i rasta kamata: Zbog čega je vrednost građevinskih radova u Srbiji opala?

Vrednost građevinskih radova na teritoriji Srbije opala za 8,8 odsto u stalnim cenama u odnosu na isti period prošle godine

Ostavite komentar


  1. Kakav zez, ja sam mislio da će se ovo desiti na jesen, ali eto, požurilo se. Nešto se sekiram šta će se dešavati sa BG na H2O

  2. Zaboravili ste u tekstu da spomenete jos jedan bitan razlog, nedostatak radne snage.

  3. Ovo se u tekstu ne podudara sa stanjem gradnje na Zlatiboru ili Vrnjačkoj banji.Desetine zgrada od po više hiljada m2 se intenzivno gradi,sve se proda,80 % i više za keš a cene po kvadratu recimo u banji 2000 € pa i do 2.600 € plus pdv!!!

  4. Zbog poskupljenja stambenih kredita I vecih kamatnih stopa ocekivano je da dodje do raskida predugovora za nezavrsene stanove koji su kupljeni u izgradnji.

  5. Naravno da je balon pukao i da ce pad biti strmoglaviji i bolniji nego u prosloj krizi. Drzava je dozvolila pranje ogromne kolicine sumnjivog novca kroz gradjevinu u prethodne 3 godine. Sad je na redu tuzilastvo.

  6. Glavni investitori i kupci za keš, stanova u Srbiji, su domaći i strani kontroverzni biznismeni kojima niko ne kontroliše poreklo novca. Izgleda da su oprali sav novac pa su ostali samo obični građani a njih je malo

  7. „Nevidljiva ruka tržišta.“ Tržišna ekonomija! Ekonomija i pravo! Nauke!!!! Ahhahahahahahahaah!

  8. Pogresno pitanje i pogresni odgovori. Cene stanova nikad vece,, plate u građ nikad vece. Nema lokacija za gradnju i opet je postao dug put do građevinske dozvole. Mnogi bi da investiraju ali kad pomisle na probleme oko građevinskih dozvola dignu ruke. Možda će Šapić nesto popraviti ali cisto sumnjam.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.