Privrednici usluge i robu ubuduće mogu da naplaćuju mobilnim telefonom  1Foto: Shutterstock / Rido

Beskontaktna plaćanja platnim karticama i mobilnim telefonima realnost su za 81 odsto građana, pokazala je nedavno objavljena studija o navikama i očekivanjima aktivnih korisnika kartica.

Trećina ispitanika, kako je pokazalo istraživanje Masterideks Srbija, zainteresovana je za plaćanje mobilnim telefonom putem aplikacije.

Iako na početku nije išlo lako, potrošači su se polako navikli na ovu opciju, a sada i privrednici imaju tu mogućnost. Umesto POS terminala svoju uslugu ili robu mogu da naplate mobilnim telefonom.

Rajfajzen banka je na tržište Srbije donela potpunu novinu kad je reč o prihvatu plaćanja platnim karticama ili mobilnim telefonima na prodajnim mestima.

Radi se o aplikaciji RaiPOS, uz pomoć koje preduzeća i preduzetnici svoje usluge ili proizvode mogu naplaćivati putem svog android mobilnog telefona, bez potrebe posedovanja ”klasičnog” POS terminala.

”RaiPOS aplikacija instalira se direktno na mobilnom uređaju vlasnika ili njegovih zaposlenih, a može se koristiti bilo gde i bilo kada za prihvatanje plaćanja putem VISA i Mastercard platnih kartica, kao i plaćanja putem mobilnih telefona”, kažu u Rajfajzen banci.

Privrednici usluge i robu ubuduće mogu da naplaćuju mobilnim telefonom  2
Foto: Promo

Ova aplikacija omogućava jednostavna, brza i sigurna plaćanja uz korišćenje NFC tehnologije koju poseduju svi noviji modeli smart telefona, a zahvaljujući mogućnosti beskontaktnih plaćanja karticom ili mobilnim uređajem vlasnicima biznisa nude priliku za povećanje prodaje.

Veliku prednost za privrednike koji se opredele za ovaj vid naplate svojih usluga, kako ističu u ovoj banci, predstavlja i to što je korišćenje RaiPOS aplikacije besplatno, mesečna naknada za korišćenje se ne naplaćuje.

”Osim toga što nudi praktičan i brz način primanja uplata, aplikacija omogućava i slanje digitalnog slipa putem SMS poruke ili imejla, kao i očitavanje putem QR koda, a listu svih transakcija je moguće pregledati u bilo kom trenutku”, navode u Rajfajzen banci, napominjući da je ova vrsta usluge posebno  važna u pandemijskom periodu, kako za vlasnike biznisa, tako i za njihove klijente.

RaiPOS aplikacija je na raspolaganju svim preduzećima i preduzetnicima registrovanim na teritoriji Srbije, bez obzira na prodajnu ili uslužnu delatnost za koju su registrovani, a više informacija zainteresovani privrednici mogu da dobiju putem telefona 011 3202 100 ili na internet stranici https://www.raiffeisenbank.rs/pravna-lica/privreda/prihvat-platnih-kartica/raipos/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari