Prodaja goriva pala od 30 do 50 odsto

Zbog male potražnje za benzinom i budžet gubi znatna sredstva

Ostavite komentar


  1. Gorivo je ekspresno poskupelo za 9 dinara, iako je akciza otisla sam za oko 1 dinar. Objasnjenje da je dolar skocio je smesno, jer je on gotovo rekordno nizak.

    1. Upravo tako, to nam je podrška od ruske braće da lakše preguramo krizu. Samo neka nastave da dižu cenu, sa zadovoljstvom cu voziti sto je moguće manje.

      1. Potpuno ste u pravu.Ali su u predaji naše naftne ondustrije braći ,učestvovali svi naši političari,što je još tuznije.

      2. Autobuski prevoz je skoro pa skroz zamro tj mrtav vozaci ce ostati bez posla i bice ih masa na biroima o potrosnji goriva prodajama delova guma elektrike majstora koji to odrzavaju …tek ce biti posledica po sve da je samo do smanjenja potrosnje goriva bilo bi extra …E sada ce isplivati pravo stanje ekonomije nase zemlje i mase laži godina unazad od svih politicara i nase uspesnosti sad nema vise doci ce vrlo brzo g motka za sve

      3. Jednom mesecno napunim rezervoar sa 4000 din.i to mi je za mesec dana a oni neka rade sta god hoce. Ovo je lopovska drzava i zato nam ovako i jeste.

  2. Pa jel Predsednik dva puta rekao da slobodno smemo da trosimo nase pare ? Sta smo se stisli mada ni nemamo para.

    1. Prpa, deficit u budzetu za 5 meseci 236 milijardi dinara oko 2 milijarde eura, ovo smanjenje potrosnje od 30-50% ce dodatno da utice na prihode u budzet, sa NJIMA nam je izvesnost zagarantovana BANKROT drzave.

  3. Bojkotujem pogotovo posle skoka cena derivata, tj akciza. Pronašao sam alternativu i hvala im na tom podsticaju.

  4. A dok ne stigne treća faza duplirati cenu goriva, jer ovi koji imaju para neće trepnuti na to povećanje, a biće pozitivno za sirote naftne kompanije i budžet.

  5. Paradoksalno ali radujem se bankrotu drzace jer tako vidim jedini nacin da ovaj stetocinski rezim ode sa vlasti

  6. Bicikl je resenje. Voziti auto kad nema izbora, a u medjuvremenu bicikl. Rekreacija, a cuva kucni budzet. Na neki nacin predstavlja tihi bojkot protiv kosarkaskog despota.

  7. Halo ljudi osvestite se. Za koliko procenata opadne promet,za toliko ce da postupi i to je nasa ekonomija SNS kadrova

  8. Gorivo je u zadnjih 15 dana poskupelo za 11.5 dinara, Cena od 121.4 je dugo bila na tržištu i malo po malo danas je 132.9

  9. Bez brige, Vesić kupio Land rovere za komunalnu miliciju, sada će redom i ostale lokalne samouprave nabavljati vozila koja mnogo troše, ako sve to bude malo Vulin će da provoza tenkove Beogradom…trošiće se nafta.

  10. Na žalost, skoro cela Loznica sa širom okolinim i posetiocima se benzinom izuzetno j snabdeva u Republici Srpskoj….mnogo je kvalitetniji i trenutno 17 rsd/l jeftiniji !!! Pa pitam nadležne… zbog cega ??? Sta to u Srbiji nije u redu ?? Glupo pitanje, jel’ da ??,

  11. „Prema podacima brokerske kuće Momentum, Naftna industrija Srbije je u prvom kvartalu ove godine poslovala sa gubitkom od 1,1 milijarde dinara i procenjuje se da će u drugom kvartalu gubitak biti znatno veći. U potpuno istoj situaciji se nalaze i sve druge naftne kompanije prisutne u Srbiji.“
    Pre bih rekao da su sve te kompanije u navedenom vremenskom intervalu poslovale sa smanjenom zaradom. Sa gubitkom, vrlo tesko.

  12. „Prema podacima brokerske kuće Momentum, Naftna industrija Srbije je u prvom kvartalu ove godine poslovala sa gubitkom od 1,1 milijarde dinara i procenjuje se da će u drugom kvartalu gubitak biti znatno veći. U potpuno istoj situaciji se nalaze i sve druge naftne kompanije prisutne u Srbiji.
    Pre bih rekao da su u navedenom intervalu poslovale sa smanjenm zaradom. Sa gubitkom, nikako.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.