Prodaju Novosti omogućili EPS i Dunav osiguranje

Kako je država izvela prodaju jedne od najvećih medijskih kuća u čitavoj bivšoj SFRJ

Ostavite komentar


  1. I nikom ništa. Pisaće se još dva dana o tome i gotovo.
    Pojeo vuk magarca. Zaludu dokazi, zaludu istina, Bog ovde više ne stanuje.

  2. „Novosti“ su najprljaviji četnički glasnik u Srbiji. Vukotić, Dmitrović, Vučelić, strašno, nezamislivo u civilizovanom svetu. I sad još pljačka. Pa kakvi smo, bolje nismo ni zaslužili. Kad ode NIS sa sve srpskim naftnim resursima za par stotina miliona evra, „Novosti“ su sitnica. I sve će to da prođe za 24. sata.Mi smo jedini narod na planeti kome možeš ta radiš šta hoćeš, sve se zaboravi za 24. sata.

  3. Dvojac Vucic/Vucelic, ponovo na delu. Nastavlja se burazerska privatizacija. Onih 24 , koje su oznacene kao sporne i na kojima je Vucic,lazno dobijao izbore, dobila je jos jednu prinovu.
    Novosti , ce se uskoro ugasiti , jer nema ko da ovu bruku spreci.
    Atraktitivni poslovni prostor , koji su,nasledili od porodice Stojadinovic, nesto izgradili od svojih primanja svi zaposleni i spoljni sradnici u Kuci Borba,i suvise je primamljiv, da bi ga se tajkuni, citaj lopovi, odrekli. Ovo je js jedan sunovrat drzave Srbije. Steta je nenadoknadiva a pomalo i bolna.

  4. Jedva cekam promenu vlasti, pa da tuzilastvo i sudovi pocnu da rade ono sto pise u zakonu. Bice tu dugogodisljih robija i za Psiha i za fikusku, plavojku, tetkinog, keramicara…. Drzace ova druzina sednice „vlade u senci“, ali u Zabeli. Strasno je sto iza skoro svakog njihovog ozbiljnijeg projekta ostaje smrad lopovluka i korupcije. Za sada se to „pegla“ osionim nalozima Psiha, ali nicija nije do zore.

  5. Zna Pavlovic sve,znamo i mi da su njemu slicni kostruisali ovo danas sto se dogadja.Koga briga za stampu jos!?

  6. Da se podsetimo: Ništavi ugovori su svi oni ugovori koji su protivni imperativnim (prinudnim) propisima, javnom poretku ili dobrim običajima. Verujem da je sadašnja vlast zaključila puno takvih ugovora.

  7. Setite se još je devedesetih Novosti su otele imovinu „Naša Borba“ koja je bila jedina neutralna kuća sa realnim vestima.Sad vam je Dmitrović ratno huškač iz devedesetih glavni urednik,Vučelič direktor RTS iz devedesetih.Kad se promeni režim ove dve spodobe staviti u doživotni zatvor zbog me prijateljdkog udruživanja uperenog protiv države Srbije,umešanost u likvidacije,korupcionaške afere.Ako to ne budu radili narod će ma svoj način to uraditi.

  8. Bez namere da procenjujem da li Novosti sada vrede 2 ili više miliona evra, činjenica je da su one prvi put prodate po neverovatno nafilovanoj ceni! Ko se seća čitave transakcije u kojoj je kumovao tadašnji prvi čovek Novosti Manojlo Vukotić, Beku i Miškoviću je nameštena kupovina a za to je pare dao Cane Subotić. To je javna tajna. Cena jedne akcije tada je premašivala 3000 evra što je suludo, s obzirom da je kompanija već tada bila prilično zadužena, tiraž je već ozbiljno padao i od nekretnina sem zgrade u Kosovskojh ulici nije posedovala ništa. To znaju svi tadašnji radnici, a takođe je poznato da je Vukotić uzeo preko milion evra provizije da bi se eliminisao Divac koji je bio zainteresovan za kupovinu. Ta privatizacija je jedna od 24 sporne koje je EU označila.
    Dakle sve ovo oko Novosti jeste opasno sumnjivo, ali ajde da se odmota celo klupko.

  9. Dunav osiguranje je umešano i u malverzacije u vezi prodaje firme Energoprojekt vlasniku Napreda i bliskom SNS. Takodje treba ispitati ko stoji iza njega i čijim parama je kupio Energoprojekt.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.