Prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu najavili blokadu parkinga zbog vanpijačne prodaje 1Kvantaška pijaca: Foto JKP Tržnica Niš

Prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu najavili su danas da će u noći između nedelje i ponedeljka, 2. i 3. aprila, blokirati ulaz na parking kod Tvrđave i Sportskog centra „Rovče“ nezadovoljni time što je grad omogućio vanpijačnim prodavcima da na tom mestu prodaju svoju robu bez plaćanja pijačne takse.

„Blokadu ćemo započeti u tri časa iza ponoći, biće nas sigurno 30 do 40. Protestni skup ćemo svakako prijaviti policiji i želimo da ta blokada prođe mirno“, rekao je Jovanović.

Podsetio je da su se, nakon što je pre par dana skinut znak o obaveznom plaćanju parkinga kod Sportskog centra svi vanpijačni prodavci tu preselili iz Ulice Đuke Dinića.

Prodavci sa Kvantaške pijace su u toku prošle godine nekoliko dana zaredom blokirali put ka Niškoj Banji u znak protesta što grad ne suzbija nelegalnu prodaju poljoprivrednih proizvoda u ulicama pored Velike pijace.

Prodavci su najavljivali blokadu puta i štrajk glađu ispred Gradske kuće za ovaj ponedeljak, ali su od toga odustali pošto su dobili obećanje grada da će Komunalna milicija i nadležne inspekcije biti na terenu i suzbiti vanpijačnu prodaju.

Jovanović je kazao da inspektori jesu na terenu, ali da ne preduzimaju mere protiv onih koji poljoprivredne proizvode prodaju bez plaćanja pijačne takse.

Prodavci sa Kvantaške pijace, ponovo su istakli da zbog vanpijačnih prodavaca trpe gubitke, jer im se broj kupaca smanjuje, a moraju da plaćaju i zakup prostora za prodaju i taksu za svaki ulazak kamiona sa robom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari