Proizvodnja "fijata 500l" pala sa 440 na 0 komada dnevno

BROJKA: Ispunjenje zahteva bi koštalo 780. deo izvoza Fijata iz Srbije
Nastavljen generalni štrajk u kragujevačkoj fabrici automobila

Ostavite komentar


  1. Ako je bruto plata sada 38.000 dinara, to znači da ljudi rade na "minimalcu" i u FAS? Ako je tako, onda je zaista loše, mnogo loše. Još jedan savet za sindikate. Pogrešna vam je polazna osnova. Niko ne pregovara tako što "preraspoređuje" i pretpostavlja prihode druge strane, već isključivo koristeći realne indikatore, kao što su: kada je bilo poslednje povećanje, inflacija, rast maloprodajnih cena itd. Ovako samo "gurate prst u oko" bez potrebe, a verovatno su vam i pretpostavke o dobiti pogrešne.

  2. U tržišnoj ekonomiji veća preduzeća imaju obavezu da objave podatke o profitu PRE oporezivanja. Malo je čudno da u Kragujevcu nije poznat bilans poslovanja fabrike automobila. Mislim da je podatak o profitnoj stopi od 20 procenata (pre oporezivanja) suviše optimističan.

  3. Puna podrska..i pravi primer kako treba da se pona 80% posto izrabljenih,obmanjenih radnika u ovoj nesrecnoj drzavi..
    SMO HRABRO!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.