Propali pregovori Srbija Ziđin Koper i meštana Krivelja, blokada puta se nastavlja 1Foto: Mikljko Stojanović/Danas

Meštani sela Veliki Krivelj, odlučili su večeras da nastave blokadu saobraćajnice u tom selu, čime je onemogućena proizvodnja u rudniku bakra Novo Cerovo kojim upravlja kompanija „Srbija Ziđin Koper“.

Zbor Kriveljana održan je dva dana nakon sastanka u gradskoj upravi Bora, gde je lokalna vlast posredovala u pregovorima koji su trebali da dovedu do usvajanja Programskih osnova preseljenja sela čime bi se rešili problemi meštana i nastavak rada u ovom rudniku nakon 35 dana blokade.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je nakon sastanka u petak da su razgovori bili uspešni, i da je sporna samo jedna tačka o kojoj su danas odlučivali meštani Krivelja, ali ispostavilo se da je to ključna tačka od kojih meštani neće odustati, a to je isplata 30.000 evra po domaćinstvu na ime nematerijalne štete.

Meštanka Krivelja Jasna Tomić, koja učestvuje u blokadi, izjavila je nakon večerašnjeg sastanka za TV Nova, da je od 139 prisutnih meštana 131 bio za nastavak blokade, jer nisu ispunjeni Programski osnovi koji treba da sadrže isplatu od 30.000 evra na ime nematerijalnih troškova po domaćinstvu.

Navela je da je „Srbija Ziđin Koper“ pre godinu dana isplaćivala taj iznos meštanima koji su odlučili da toj kineskoj kompaniji prodaju svoju imovinu, ali da se sada vrši diskriminacija nad ljudima koji do sada to nisu uradili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari