Prosečna neto zarada u maju u Srbiji bila 65.025 dinara 1Foto: Stanislav Milojković

Prosečna bruto zarada u Srbiji obračunata za maj ove godine iznosila je 89.720 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 65.025 dinara, objavio je danas Republički zavod za stataistiku.

Rast bruto zarada u periodu januar–maj ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 8,3 odsto nominalno, odnosno 6,1 realno realno, dok su istovremeno, neto zarade porasle za 8,5 odsto nominalno i za 6,3 odsto realno, navedeno je u saopštenju.

Prosečna bruto zarada za maj ove godine nominalno je bila veća za 10,1 odsto nego u isto vreme lane, a realno za 6,3 procenata, dok je prosečna neto zarada nominalno bila veća za 10,4 odsto, odnosno za 6,6 odsto realno.

Medijalna neto zarada za maj ove godine iznosila je 49.869 dinara, što znači da je 50 procenata zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Prosečna neto zarada u maju u Srbiji bila 65.025 dinara”

  1. Ovo je van svake pameti za normalne ljude, pa plata sa srednjom školom u lokalnoj samoupravi je 35.000 dinara, mi smo poniženi,uvređeni, stavljeni na dno, u javnom preduzeću metla i 50% viša plata, pa gde smo mi, koga lažu, ma dosta je svega i laži i prevara o kriminalu da ne pričamo a o tome mnogo znam, kako se finansiraju SNS mediji, lažni ugovori gde se nije obrnuo ni jedan dinar ali se plaća,a odradjeno ništa, mnogo znam, ali nemas kome da kazes jer ću ja u apsu, kakvi uzbunivači kakvi bakrači, samo motka…

  2. Sva ekonomija se svodi na zaduzivanje Srbije. Cak i radnici koji rade u nazovi stranim fabrikama dobijaju plate od zaduzivanja drzave preko subvencija, ostalo se preraspodeli i otme, narodu ostaju mrvice i da se kliberi kad mu obecaju 20 evra, plus vitamini. Pitanje je odakle se finansira gradjevinarstvo, tu sigurno nije nesto u redu sa tim parama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.