Protest rudara ispred Ministarstva energetike: "Imamo samo jedan zahtev" 1Printscreen N1

Radnici Rudarkog basena Kolubara okupljeni u sindikat „Jedinstvo Kolubara“ došli su danas ispred Ministarstva rudarstva i energetike sa jednim zahtevom, smenom Dubravke Đedović sa mesta ministra energetike i predsednika Skupštine akcionara EPS-a.

„Ovo je naš treći protest, slali smo ranije dopis i zahtev za smenu ministarke, ali nam niko nije odgovarao. Zato smo došli ovde da joj uručimo direktnu ostavku, njeno je samo da je potpiše“, kazao je za N1 Goran Perišić, predstavnik radnika radnog tela „Jedinstvo Kolubara“.

Na pitanje zašto se traži smena Đedović, Perišić kaže: „Zato što ne radi u interesu Srbije, EPS-a i elektrosistema Srbije uopšte“.

„Njena je moralna dužnost da potpiše ostavku, mada mi mislimo da neće, ali ćemo ići do kraja dok ne potpiše tu ostavku“, rekao je. Dodaje i da je protest organizovan zbog zabrinutosti radnika Kolubare za funkcionisanje energetskog sistema Srbije.

Premijerka Ana Brnabić najavila je povlačenje predloga zakona o 23 preduzeća koja su trebala da pređu u akcionarsko društvo.

„Ne možemo da im verujemo ništa, potpisali su i zabranu za Rio Tinto, a oni i dalje rade u Srbiji. Dobili smo pismo podrške od sindikata Pošte, a mi smo pozvali sva 23 preduzeća da nam se pridruže u protestu“, naglasio je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari