Prvi Sajam jagodastog voća u Arilju u petak 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN-XHEMAJ

Opština Arilje domaćin je Prvog sajma jagodastog voća i proizvoda zaštićenog geografskog porekla koji će biti održan u petak, 29. jula, u Hali sportova i parku ispred hale.

Na sajmu će učestvovati više od 100 najznačajnijih predstavnika proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme, predstavnici Udruženja proizvođača, resornog Ministarstva i poljoprivrednih stručnih i savetodavnih službi iz cele Srbije, najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Osim Sajma, koji će biti otvoren za posetioce od 11 do 17 časova, biće održana i konferencija na temu „Mogućnosti intenziviranja proizvodnje jagodastog voća u Srbiji – novi trendovi i izazovi“ a uvodno predavanje održaće Jasminka Milivojević sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Tokom događaja govoriće se o značaju razvoja voćarske proizvodnje i opštim trendovima razvoja poljoprivrede, a nezaobilazna tema biće i biti podsticaji u poljoprivredi, finansiranje poljoprivredne proizvodnje i mogućnosti plasmana hrane na inostranim tržištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.