Računovođe traže odlaganje roka za izveštaj APR-u

Ostavite komentar


  1. Apsolutno ih razumem, istina je da aplikacija zna da baguje. Ali zasto to traze 28 Februara? Zasto se nisu setili u Januaru…?
    Inace, aplikacija baguje (sporo radi i izbaci nekad gresku) radnim danima izmedju 9 i 16h dok vikendom nema nikakvih problema. Inace je to sve 3-4 klika ako imate spremne dokumente..

    1. Pošotvani Ognjene, zašto Vi mislite da računovođe nemaju pravo na svoj život već samo obavezu da žive za trenutak kada će aplikacija proraditi? Po kojoj logici/pravilu/zakonu računovođa mora raditi i noću i vikendom samo da bi stigao da obavi sve poslove državnih službenika koji su na njih prebačeni i koje im niko dodatno ne plaća (ni dražava ni klijenti)? Ta 3-4 klika su morala biti omogućena, a sve u skladu sa Zakonom o računovodstvu u periodu od 01.01.-01.03.2021. u radno vreme po kojim god želite standardima (evropskim, srpskim…). Računovođe su očigledno same krive što su godinama ćutale i preuzimale na sebe sve poslove koje su im prebacivali „gazde“ / direktori, i institucije koje ih ne plaćaju za to, i što su im oduzeli pravo na dostojanstveni i normalan život i rad. Trebalo je odavno da počnu da cene i adekvatno naplaćuju svoj rad, a ne da preuzimaju na svoja leđa 1001 stvar umesto svojih klijenata, kako bi njih poštedele državne preobimne administracije i učestvovanje u ovoj smejuriji od digitalizacije u Srbiji… Da su sve „gazde“ radile same ono što je zaista njihov posao, situacija bi se odavno promenila jer bi se oni za sebe znali izboriti i onda bi i umeli da cene tuđ rad.

    2. Ma kakav APR to je gomila netadnika.
      Kako je to funkcionisalo dok he to radio SDK?

  2. Јесу ли то оне књиговође пријатељи оних водоинсталатера што замерише да је пукла цев у болници у Батајници?

  3. Revnosni predase sve zavrsne ,a oni sto pakuju i flingiraju traze jos vremena.
    Kad budu svi imali licence za obavljanje delatnosti racunovodstva tj knjigovodstva onda neka traze i potrazuju ,a do tad nek postuju rokove.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.