Radikalizacija protesta kombi prevoznika

Ostavite komentar


  1. Podržavam,kombi prevoznike ,jer to je jedini gradjanima dostupan i dostojanstven prevoz.Podržavam prevoz i sa 6 sedišta jer je , brže ,uslužnije, komfornije .Mislite na gradjane a i na državu, uvedite red oko registracije a autobuse ostavite za turističke ture, ovo je 21.vek.

  2. Nema nijednog legalnog prevoznika koji nece podrzati primenu Zakona. Da ponovim problem sa primenom ovog Zakona imaju samo divlji prevoznici koji imaju privatno registrovano vozilo koje vozi fizicko lice sa B dozvolom.
    Zakon se nije promenio, samo su predvidjene kazne za one koji rade nelegalno i kradu porez.

    Zakon je usvojen 2015. godine i sada pocinje sa primenom. Mnogo prevoznika je u medjuvremeno uslo u legalnu zonu i oni normalno posluju, sada se bune oni koji po kombiju zaradjuju i po hiljadu eur-a mesecno (kada plate sve troskove – bez poreza i naravno radnika na crno) a neki imaju i po 20 kombija. Legalan prevoznik koji placa porez i posteno prijavi radnika ne moze ovoliko zaraditi.

    Red je da konacno onaj ko posteno radi bolje zivi od lopova. Medjutim samo u Srbiji lopov bolje prolazi od postenog. Nadam se da ce se ovo promeniti. Po komentatorima treba podrzati lopove…

    Kada uzmete kombi od Novog Sada i idete za Madjarsku vozac kombija Vam uvek napomene da ako madjarski carinik ili policajac pita da li smo platili prevoz (a jesmo) da kazemo da nismo jer je takav saobracaj i u Madjarskoj nelegalan.

  3. PERO.Ocigledno da si autobuski prevoznik i stitis svoj ineres.Isto tako ja sam taxi prevoznik i zakon koji za sada postoji ide na ruku samo velikim igracima.Autobusi su registrovani na D kat.i postoje od 12,16,20 itd sedista.A taxi je dozvoljen samo sa 4+1sedista ako realno gledamo kombi 8+1 je putnicko vozilo i zasto ja nemam pravo izbora u zavisnosti potrebe putnika?U prevodu ako vozim 4 putnika taxi automobilom onda sam legalan ali ako vozim 5 sa kombijom onda sam kriminalac?Ovo je diskriminacija od strane drzave jer autobusima daju pravo izbora u zavisnosti od broja putnika.

  4. Podrzavam kombi prevoz jer je to jedini nacin da se dostojanstveno stigne do aerodroma N.Tesla narocito iz tzv provincije.U tom kontekstu bih zamolila ministarku Mihajlovoc da jednom krene sa periferije Nisa autobusima do aerodroma.Mislim da bi odusevljena predlozila Sijanu da snimi nastavak kultnog filma "Ko to tamo peva".

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.