Radnici Goše izgubili i poslednju bitku, od ponedeljka na birou

Meseci borbe za plate i pravo na rad okončani u jednom danu

Ostavite komentar


  1. Kako se niko od sindikalaca nije setio da je bilo potrebno da svako od 320 radnika skupi po 1250 evra i tako reše situaciju. Novac bi VOĐEN kao pozajmica i bio bi vraće u narednom poslovanbju. Naravno da sindikat nije to što jeste a radnici nisu obavešteni da nema više fabrike koju izdržava država Ovi zaposleni KOŠTAJU poslodavca oko 200 000 evra mesečno i sigurno je da nijedan poslodavac neće dozvoliti da oni vode POLITIKU.

  2. Zastavini radnici su iz štrajka izašli ošišani a Gošini nulovani. To je cena kada se veruje lažovima, prevarantima i kradljivcima. SNS kabadahije su u stanju da upropaste i mnogo veće stvari a kamoli jednu "propalu" Gošu. Biće još izbora, biće šanse da ponovo glasate za SNS, SPS, PUPS (i ostale iz družine), možda vam (nam) svane.

  3. Radnička klaso, kada si glasala protiv socijalizma, a za kapitalistički nacišovinizam (glasajući na početku za SPS, a sada za SNS), sebi si obezbedila samo dve alernative: samoubistvo ili život u bedi, bolesti i poniženju i, što je najstrašnije i najnemoralnije, glasali ste protiv budućnosti sopstvene dece. Niko ne može da kaže da nije bilo onih poštenih i umnih koji su od samog početka sunovrata upozoravali. Ali, radnička klasa je prvo njih odbacila. Krenula je za Miloševićem, Šešeljem, Vučićem, Koštunicom, Vukom… i – uništila sebe. Sva srećna odrekla se jedinog garanta svoje sigurnosti, svoje imovine (poklanjajući je svakojakom domaćem i belosvetskom ološu). Odrekla se – društvene svojine. Ali, gotovo je. Uradili ste posao na korist raznoraznim partijama (vladajućim i "opozicionim"). Što je još strašnije, privatizaciju (dakle, krađu) su kampanjom afirmisali "radnički" sindikati – onaj prodržavni (SSSS) i onaj, kobajagi, nezavisni (kakvog li samo paroksizma, zvao se i zove se "Nezavisnost"). Sada možete mirno (niko vas više ne gleda) da se prepustite sopstvenom nestajanju sa lica zemlje i nestajanju iz pamćenja generacija koje beže, glavom bez obzira, iz ove toksične nacišovinističke kapitalističke satrapije kojom vladaju najgori.

  4. Pa jel to ona Gosa gde je veliki predsednik a tada premijer u kampanji obecao po 65 000 din jednokratne pomoci pa nisu dobili nista i ona Gosa kojoj je on obecao strateskog partnera cim pre samo da prodju izbori, oni koji su prosli.Pa evo odrzao je obecanje.Ko da ne veruje nasem predsedniku sto obeca sve ispuni!Gladsajte opet za njega sve ce da vam ispuni sto obeca.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 9

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.