Radosavljević: Srbija ima veći dohodak samo od Albanije

Ostavite komentar


  1. Sve neki pametni koji kad su bili na vlasti nisu mogli da podignu plate ni 10 posto, ali su zato sebi napunili dzepove… nikad ponovo!

  2. kamo sreće da ovo mogu da čuju i gledaoci RTS. A ne da upijaju ortodoksne laži vlasti kojima se ispira mozak građanima. „Evropski tigar“, „Sramota me je kako nam dobro ide“ i ostale gluposti koje smo slušali od vođe su samo vrh ledenog brega zvanog naša ekonomija.

  3. Niste razumeli suštinu. Suština je da je ova je vlast upropastila državu, uključujući ekonomiju, a glupo se hvališe navodnim uspesima. Režim, kao i Vi, misli i priča o „žutima“ i nameće narodu tu temu, dok Srbija ubrzano propada.

  4. A jel to nešto čudno? Koliki bi bio BDP, recimo Nemačke, da je 20 god podd sankcijama, da je posle toga bombarduju i otcepe 15% teritorije. I još maltretiraju da tih 15% prizna kao državu…i da je bila okupator na toj svojoj teritooriji?

  5. svaka ti čast profesore.Ja sam iz BiH imali smo četiri godine rat,ali bolje živimo nego građani Srbije.

  6. Slusajuci rts, pink, hepi itd covek bi pomislio da zivi u zemlji cuda. Sve je obrnuto. Zivimo u zemlju gde narod jedva moze da kupi pastetu i hleb, a politicari nekretnine u inostranstvu, avione itd. I onda o cemu oni nama pricaju, pa to i dete vidi i razume da das lazu.

  7. Naravno … A ove pare kojima se razmeću vraćaće ovaj jadni glupi narod … A oni i njihova deca biće tada daleko u svojim kućama i stanovima u Njujorku , Londonu … (Siguran sam da niko od njih nije kupio kuću u Pekingu ili Moskvi)

  8. A jesi li ti profesore siguran u to sto tvrdis???
    Da li stvarno Srbija ima veci dohodak od albanije ili ti stits ovu politiku???

  9. Mile plate je smanjio vucic,posle je bilo par povecanja ali i mnogostruko povecanje cena u svim sverama.tako da i sa tim njegovim povecanjem narod mnogo teze zivi.da ne govorimo da kurs vestacki drze i jos mnogo toga.samo lud moze da pomisli da smo ekonomski tigar.na zalost smo dno evrope u skoro svakom parametru osim po korupciji.

  10. Verujem i nazalost na svojoj kozi osecam ovo sto je Radosavljevic izjavio. Plate iste kao pre 10 godina, radi se po 6 dana i krse sve stavke ugovora o radu i svi zakoni o radu u Srbiji, sto je dokaz loseg polzaja radnika. Zato ljudi i beze napolje u nikad vecem broju. A toga ne bi bilo da smo „tigar regiJona“

  11. Jedno je zajednicko za sve, pocev od Slobe pa do dana danasnjeg, a to je da svi koji su na vlasti, tu poziciju koriste da nas opljackaju i osiromase.. Kao cuveni „Super Hik“…

  12. E moj Radosavljevicu, moj doktore zasto si tako zloban.
    Ja zivim u Britaniji ali po ovdasnjim medijima i vaznim i uticajnim agencijama stanje u Srbiji je mnogo bolje nego prije a ekonomski rast je medu najvecima u Evropi. Profesore nemoj samo misliti malo i citaj. Nije ti smislena analiza, sramotis struku.

  13. Ljudi, budimo realni. Manje filozofije više rada i odgovornosti jednako je bolji standard. Sami smo odgovorni za sebe.

  14. Za pohvalu je ideja za ovakav text ali ako je prenesen citav tekst onda je profesor pao na ispitu. Zasto. Zasto se samo polovicno prikazuju podaci. Na primer
    Ako je poredjen rast sa regionom zasto se ne pokaze
    1. Gdje su BIH, Crna Gora u odnosu na prosecnu EU platu
    2. Zasto se ne pokaze % zaposlenosti i zaduzenosti drzava u regionu

  15. Pitamo se decenijama što nam ekonomija ide katastrofalno. Ide nam katastrofalno jer imamo hiperprodukciju ekonomskih neznalica a tome je uveliko doprineo i profesor koji je verovatno učio od neznalice pa to neznanje preneo novim naraštajima.

  16. Profesor je u tekstvu sastavio papazjaniju, nema dva podatka koji se mogu proveriti, jednačina sa 4 nepoznate. Zato i priča neboloze. Daj ti tabele sa brojevima, pa onda možemo razgovarati, a ne koristiš podatke Srbije iz 2013., a ostalima iz 2020. Je li to Đilasov tekst?

  17. Odličan članak. Prosečna šta do kraja godine 630eur? Upravo je Mali objavio.. Problem je samo sto niko nema taj prosek.. 10% daleko iznad proseka, a 90% radi za minimalac. Prosek je samo matematika operacija deljenja..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.