Rajaner ukida letove na liniji Niš-Stokholm 1Foto: EPA-EFFE/ FOCKE STRANGMANN

Avio-kompanija „Rajaner“ najavila je danas ukidanje linije Niš-Stokholm od 28. marta naredne godine, kada se završava zimska, a počinje letnja sezona.

Odluku o ukidanju linije obrazložili su time što „konstantno revidira svoje rute i pravi sezonske planove na osnovu nekoliko faktora, uključujući raspoloživost baze, istorijske performanse rute i potražnju na tržištu“.

U Rajaneru su naveli da će i dalje imati najniže cene na letovima iz Niša ka Berlinu, Bratislavi, Malti i Bergamu narednog leta.

Rajaner je prošle nedelje saopštio da Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije nije odobrio letove te kompanije na liniji Niš – Frankfurt (Han), tako da će njihovi avioni od februara leteti do Frankfurta iz Banjaluke.

„Srpski Direktorat je odbio liniju. Podlegli su monopolu ‘Er Srbije'“, istakli su u „Rajaneru“.

Zbog slabog interesovanja putnika, Vlada Srbije prošle nedelje naložila je „Er Srbiji“ da ukine letove od Niša do Budimpešte, a avio-kompanija Swiss najavila je gašenje linije Niš-Cirih od početka letnje sezone.

Povodom najave ukidanja letova sa aerodroma „Konstantin Veliki“,  Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) je ocenila da je cilj Vlade Srbije od preuzimanja niškog aerodroma bilo proterivanje „low cost“ kompanija.

U NKD su postavili Vladi Srbije pitanje zbog čega interese srpsko-arapske avio-kompanije (Er Srbije) stavlja ispred dobrobiti građana i oživljavanja južne Srbije, jednog od najsiromašnijih regiona u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari