RAS: Besplatna usluga mentoringa za prerađivačku industriju 1Foto: Pixabay/Capri23auto

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za besplatne standardizovane usluge mentoringa radi unapređenja poslovnog ambijenta i podrške razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MMSPP) iz sektora prerađivačke industrije, saopštila je danas RAS.

Javni poziv će, kako se navodi, biti otvoren do 19. aprila, ukupan budžet znosi 3,9 miliona dinara, a krajnji rok za završetak mentoringa je 20. novembar 2019. godine. Preduzeća kojima je namenjen mentorig su grupisana u četiri oblasti: industrija mašina i opreme, prehrambena industrija, drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike.

Proces mentoringa odvija se, kako se navodi, po metodologiji RAS-a, razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za medjunarodnu saradnju (JICA).

„Zainteresovani korisnici dobijaju sveobuhvatnu podršku u trajanju od 25 do 50 sati kroz individualni pristup u samoj kompaniji“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da vlasnik ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast i na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge razvijaju i sprovode akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

Pravo na učešće u Programu imaju MMSPP koji ispunjavaju sledeće uslove, da su registrovani na teritoriji Srbije pre aprila 2016. godine, obavljaju delatnost u okviru jednog od sektora preradjivačke industrije grupisane u četiri oblasti, da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa i da su u većinskom privatnom vlasništvu.

Ističe se da je do sada oko 2.000 korisnika izrazilo zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla u poslovanju, a trenutno je korisnicima na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari