laptop computer keyboardFoto: EPA/DAVID CHANG

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je poziv za učešće u Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije u 2023. godini, koji je sastavni deo Projekta RAS i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, saopšteno je danas.

Usluga mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i ima za cilj razvoj poslovanja i smanjenje broja neuspešnih firmi.

Firme koje budu uključene u program uslugu mentoringa dobijaju besplatno.

Prijave se mogu podneti do 26. maja, a predviđeno je da mentoring u izabranim firmama bude okončan do 20. novembra ove godine.

Pravo na učešće u programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici iz industrije mašina i opreme, prehrambene, drvna i industrije nameštaja, gume i plastike.

Mentoring je zajednički rad mentora i privrednog subjekta u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rešenja za buduće poslovanje. Japanska iskustva u obavljanju mentoringa su pokazala da su efekti ovakvog vida konsaltinga daleko veći od povremenih i kratkoročnih saveta, navodi se u saopštenju RAS-a.

U Srbiji se mentoring program sprovodi u Srbiji od 2005. godine i do sada ga je koristilo više od 3.000 firmi.

Projekat „Osnaživanje i dalje uspostavljanje usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana“, peti je projekat saradnje Srbije sa JICA. Taj model standardizovane usluge mentoringa sprovodi se i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i podrške nesmetanom razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari