Rashodi značajno manji 1Foto: Matthias Balk/EPA

U periodu od januara do juna 2018. godine ukupni prihodi i primanja u budžetu Opštine Boljevac su realizovani u iznosu od 40,91 posto, dok je na rashodnoj strani…

… zabeležen utrošak od 36,23 procenta u odnosu na ukupno planirane prihode i primanja, koja iznose 619 miliona dinara, saopšteno je nakon nedavno održane 63. sednice Veća Opštine Boljevac

Da podsetimo, najznačajnije teme o kojima su raspravljali članovi Opštinskog veća su Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za period januar – jun 2018. godine, cenovnik parkiranja u prvoj i drugoj gradskoj zoni, izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti i predškolskim odeljenjima u seoskim sredinama.

Veće je usvojilo i predlog cenovnika za korišćenje parking prostora u prvoj i drugoj gradskoj zoni. Ovaj posao je poveren Javnom komunalnom preduzeću „Usluga“, a sat vremena parkiranja u prvoj zoni iznosi 30 dinara, dok je u drugoj deset dinara manje. Celodnevno korišćenje parking mesta u drugoj zoni iznosiće 100 dinara.

Izmenom Odluke o socijalnoj zaštiti precizirani su kriterijumi za pružanje pomoći za sanaciju objekata za stanovanje ukoliko su porodice u njima životno ugrožene. Visina pomoći neće biti niža od prosečne neto zarade u Boljevcu, a najviši iznos može biti do tri neto zarade. Dopunom iste odluke definisana je i usluga ličnog pratioca deteta sa smetnjama u razvoju. Članovi Veća su usvojili predlog o formiranju predškolskih grupa u selima Lukovo i Savinac i predlog o dodeli subvencija poljoprivrednim udruženjima i zadrugama iz lokalnog Fonda za poljoprivredu, saopštila je opštinska uprava.

Projekat „Boljevac – kapija Timočke Krajine“ je sufinansiran sredstvima iz Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari