Reagovanje MGSI povodom teksta „Nišlije će plaćati dnevno 6.300 evra za zemljište koje su poklonili državi“

Ostavite komentar


  1. Da li je ovako odgovarala i na fakultetu (ako i kako ga je završila)? Izvuče jedna pitanja a onda odgovara šta želi bez obzira da li je to istina ili plod njenih želja i snova ili partijskih priručnika umesto udžbenika. Partijski uzeli aerodrom kad je počeo profitabilno da radi da zaposle partijske kadrove a ostavili dugove. Što tako niste prodali npr. Galeniku i mnoga druga preduzeća strancima nego ste otpisivali dugove posle prodaje. Uzmete aerodrom i zemljište a ostavite dug za to zemljište. Stvarno ste …

  2. da ni odbornici vladajuće garniture nisu želeli da aerodrom predaju u ruke ministarki Zorani i ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture jer je već svoju sposobnost u organizaciji poslova i izboru saradnika dokazala na primeru aerodroma Nikola Tesla, ER Srbije, Železnica Srbije, Puteva Srbije i Koridora Srbije. Sednica gradske skupštine više puta je odlagana, jer bilo teško ubediti odbornike vladajuće većine da će experti iz Beograda umeti da postave uspešne ljude da upravljaju niškim aerodromom. Niko nije molio beograđane da nam otmu aerodrom, koji je stao na svoje noge, jer je svima bilo jasno da ni beogradskim nisu sposobni da upravljaju. Na ovu neistinu o molbama upućenim za preuzimanje aerodroma nadovezale su sve ostale neistine iznete u ovom tužnom pokušaju da nam se neistina uvali kao istina. Lažna vest jeste lažna vest i žalosno je što je plasiraju državni službenici.

    1. Pa njen kadar ,strucnjak, je doveo do stecaja dve putarske firme,Pzp Bgd i Partizanski put,a sad je njen savetnik.Sto gori,to bolji!

  3. Auu koliko lazi u samo jednom tekstu. Sve u bahatom naprednjackom stilu. Po principu, ako nesto nije istina, utoliko gore po istinu.
    Elem, da pocnemo po tackama:

    1. Laz je da je Vlada Republike Srbije ulozila 9 miliona eur u aerodrom, sto se lako moze videti iz odobrenih i usvojenih finansijskih izvestaja aerodroma. Ulozio je Grad Nis 3 miliona, po 1 milion za 3 godine. Za te 3 godine je aerodrom trebalo da stane na noge i posluje bez pomoci, sto se i desilo do 2018. Jedino sto je doslo van Nisa jeste rashodovana oprema sa BG aerodroma, i pomoc u obucavanju od beogradskih kolega. Uostalom sama ministarka je prvo pricala o 4 miliona, pa 5, pa evo sad smo dosli do 9m, jer valjda bolje zvuci.

    2. Istina je da je menadzment sam utvrdio cene po putniku, jer to i jeste u opisu posla menadzmenta kompanije. NIJE ISTINA da je to uradjeno u tajnosti, jer je sve odluke usvajao grad Nis kao osnivac aerodroma, a u gradu Nisu je na vlasti vas SNS, kao sto su i bivsi direktori aerodroma bili SNS.

    3-4. Istina u teoriji, u praksi to drugacije izgleda. Pritisci, uslovljavanje i aerodroma i radnika i avio-kompanija.

    5. Pokazujete elementarno nepoznavanje biznis modela aerodroma Nis. Aerodromska taksa od 3e mozda deluje niska, ali njome je aerodrom privukao najvece low-cost kompanije i dosao od 0 do 350.000 putnika, najvise u istoriji. Kad je skocio broj putnika, odmah se povecao i kargo prevoz od koga je aerodrom prihodovao jos 30-40% prihoda preko prihoda iz putnickog saobracaja zahvaljujuci povezanosti avio, zeleznickog i drumskog terminala. Uz rentiranje prostora, Reklame i parking, ovo je bilo dovoljno da aerodrom u 2017 i 2018 posluje POZITIVNO. Gubici su poceli da se prave od dana kad je drzava preuzela aerodrom, i to pored ostalog sto je novi menadzment povecao sebi plate za 2 miliona dinara preko noci. To se i vidi na osnovu kvartalnih finansijskih izvestaja.

    6. Neistina – nema tih ulaganja u finansijskim izvestajima aerodroma. Ili hocete da kazete da vas novi menadzment krivotvori izvestaje?

    7. Dakle uzeli ste nam aerodrom besplatno (koji po vasoj licnoj proceni vredi vise od dugova Nisa ka drzavi), a dali ste nam velikodusno mogucnost da nase dugove prema drzavi izmirimo u 2x duzem roku u kome ide kamata?! Bas ste velikodusni, Nislije ce vam zapamtiti.

    8. Dakle mi nislije smo vas MOLILI da nam uzmete aerodrom?!?! Pa ovo je vrhunac bezobrazluka. Da je pravde gospodja ministarka bi trebalo da bude proglasena za personu non-grata u Nisu. Sednicu grada niste mogli 3 meseca da odrzite jer niste imali podrsku vasih poslanika. Na silu ste oteli, i da znate da ce biti vraceno gradu Nisu!

    9-10 – nisu ni za komentarisanje. Bla bla truc. Ako vam odgovara i ako je SNS na vlasti nece biti placanja kamata, ako dodju neki drugi, odjednom ce doci na naplatu sve sto ste nam „dali“.

    Nicija nije gorela do zore. Jednog dana cete da sadite krompir svi zajedno. Stoko bezobrazna.

  4. Ako je tako sto ne objavite ugovor koji ste napravili sa gradom i pod kojim uslovima plus obecali ste ulaganja u aerodrom po preuzimanju a u budzetu nema nista od toga trece favorizujete air srbija uz sufinasiranje za linije cime terate ostale lowcoust kompanije laž i saqmo laž dal na državnom ili na gradskom nivou sve jedno je ali ce te podneti racune kad tad

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.