Reagovanje Miladina Kovačevića, RZS: Kupovna moć građana 1,9 puta, a ne 2,7 puta manja nego u EU

Ostavite komentar


  1. Za deset godina samo za četiri procenta napredovali. Vaistinu balkanski tigar, ali preparirani.

  2. Pa gde ih samo nalaze ovako bahate i agresivne … ovaj bi trebalo da je odavno u penziji.

  3. Постоји лаж.
    Проклета лаж.
    И статистика.
    Марк Твен

  4. Ovakav standard nasih gradjana bi za preko15 posto bio realno nizi da nam u tome ne pomazu dve stvari: oko 7 milijardi evra godisnje od doznaka nasih ljudi van zemlje i stalnog gzaduzivanja kroz ino-kredite.Zasto je nas budjet neprekidno u minusu 0d 1,5 do dve milijarde evra godisnje i kako se pokriva? Deficit , zbog veceg uvoza od izvoza, se pokriva devizama od pomenutih doznaka i deviznih penzija kao i zaduzivanja takodje u devizama.Zato se desava „cudo“ da kod nas cene godinama divljaju a dinar u odnosu na devize jaca.

  5. Не знам за остале државе у ЕУ, али стварна куповна моћ у Србији је брат брату мања за 10 пута од Немачке, Аустрије, Италије.

  6. Valjda će Danas da konsultuje nekog kredibilnog ekonomistu i razreši dilemu koliko smo siromašni ili siromašniji. I inače su metodologije Republičkog zavoda za statistiku odavno „problematične“. Uostalom, Ameri su odavno izmislili izreku : „Postoje laži, prljave laži i statistika“.

  7. Gde li samo nadjete ovakve „sagovornike“???….ova osoba bi trebalo biti krivicno gonjena zbog sirenja laznih vesti godinama.

  8. Vi gospodine direktore ste subjektivni i mislim da je krajnje vreme da se penzionišete. Radite maksimalno za vlast zbog čega sumnjam u sve što iznosite u javnosti.

  9. „kod nas cene godinama divljaju a dinar u odnosu na devize jaca“
    Курс евра у односу на динар стагнира упркос порасту цена у Србији из простог разлога што исто толико, па чак и више, расту и цене у земљама еврозоне.

  10. Znaci nije kupovna moc vec raspolozivi dohodak po clanu domacinstva 2.7 puta manji u Srbiji u odnosu na EU. E sad ste nas umirili gospodine Kovacevicu. Mozemo slobodno da uzivamo u nasem istorijskom uspehu da smo za 10 godina uspeli da sa 49% skocimo na 53% u odnosu na normalan zivot. Da mi je da pozivim jos sto godina pa da i ja osetim to blagostanje!

  11. Pobogu, covece, zar mislis da se mi kopcamo na ledjima, pa ne znamo kako funkcionise statistika u Srbiji? Pa ne smes da u javnost izneses ni jedan „rezultat“ dok ti ga Vucic ne aminuje, inace ode fotelja… da zavisis od Gazdine milosti svedoci i ovaj tekst, jos jedan u nizu predizbornih aktivnosti (RZS…)

  12. Da li vi želite da se u Srbiji živi bolje ili gore? Vi kao da se radujete što je stanje lošije…

  13. Ono kad ti profesionalni sakrivač istine Miladin Kovačević objašnjava da ti je mnogo bolje nego što misliš!
    Možda bi se g. Sakrivač trebao potruditi umesto toga da svom narodu objasni kako se računa „prosečna plata“, koje to individualne plate i kategorije plata ulaze uopšte u obračun „proseka“. To bi bilo zanimljivo štivo.
    Ali, zašto bi on objašnjavao svoje trikove – pa lepota mađioničarstva je upravo u slatkoj prevari i skretanju pažnje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.