Remont vagona za Montecargo - novi momenat u razvoju Želvoza 1Foto: Podunavlje.info

Prvih 15 remontovanih vagona spremno je za današnji dolazak komisije crnogorskog preduzeća Montecargo, sa kojim smederevski Želvoz ima ugovoren posao opravke teretnih vagona, izjavio je generalni direktor, magistar Svetozar Bugarin.

Upravo završeni posao remonta teretnih vagona za crnogorskog klijenta „Montecargo“, Bugarin je ocenio kao veoma važan momenat u radu i razvoju smederevskog remontera železničkih vozila.

Počinjemo da proširujemo svoje poslovanje na tržište bivše Jugoslavije. Nakon što smo kvalitetno uradili remont putničkih vagona, čime je kupac u Crnoj Gori izuzetno zadovoljan, usledili su i drugi klijenti koji se bave železničkim biznisom. U pitanju je ’Montecargo’, čuli su da imamo kapacitete i da kvalitetno vršimo remont vozila. Pošto imaju vagone za poslove u Poljskoj, bilo je logično da, na pola puta, nađu jednu kvalitetnu radionicu koja ima sve potrebne sertifikate.“

Remontovani vagoni su, prema rečima generalnog direktora, na kanalu i čekaju komisiju koja će, po dolasku, da potvrdi da je sve urađeno prema ugovorima i zahtevima standarda.

Ugovor predviđa remont većeg broja vagona, a prvih 15, na kojima smo izvršili opravku po svim standardima i pravilima posla, spremno je za komisiju koja vrši prijem remontovanih vagona u četvrtak (danas), od 13 časova.“

To što Želvoz počinje da se bavi svojom delatnošću i van granica Srbije, naglašava direktor, novi je kvalitet u poslovanju. U prilog ovakvoj tvrdnji su remontovani putnički vagoni za Željeznice Crne Gore i ovaj najnoviji posao za novog kupca iz iste države.

Potpisali smo ugovor o remontu kola za Bugarske železnice, a mi smo podizvođač. Odredišna zemlja je članica Evropske unije, u kojoj će Bugarska da iznajmi svoje vagone.“

Generalni direktor navodi da je ovaj posao svakako prioritetan, ali dodaje da se u smederevskoj fabrici svaki dobijeni projekat tretira visoko profesionalno, maksimalno ozbiljno i sa najvećom pažnjom, a ono što ih preporučuje u čitavom regionu je, pre svega, kvalitetan rad.

Do sada smo uspeli da svaki rok ispoštujemo, a ono što sa ponosom mogu da izjavim, neke remontne poslove, posebno za ’Srbija Kargo’, uradili smo mnogo ranije, pre ugovorenog roka“, istakao je u izjavi za Podunavlje.info magistar Svetozar Bugarin, generalni direktor u smederevskom Želvozu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari