Republički geodetski zavod unapređuje digitalnu bezbednost i zaštitu informacija 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod (RGZ) danas je saopštio da unapređenju digitalne bezbednosti i sigurnosti podataka građana Srbije primenom ISO standarda za zaštitu i bezbednost informacija.

Ta inicijativa, koja se sprovodi u partnerstvu sa Institutom za standarde i tehnologije, ima za cilj usklađivanje RGZ-ovih usluga sa međunarodnim standardima informacione bezbednosti, zaštite ličnih podataka i kontrole kvaliteta.

Posle obuke zaposlenih RGZ je dobio šest sertifikovanih eksperata za primenu međunarodnih standarda ISO 27001 i ISO 27701, kao i 20 stručnjaka za sprovođenje kvaliteta poslovanja unutar institucije.

„Usklađivanje sa međunarodnim standardima omogućuje RGZ-u da podigne kvalitet, efikasnost, bezbednost i održivost podataka i poslovanja na još viši nivo, što će dodatno unaprediti sigurnost podataka građana Srbije, koji se već izdvaja kao jedna od najboljih u svetu“, navodi se u saopštenju RGZ.

Taj zavod podsetio je da se Srbija, prema izveštajima relevantnih međunarodnih organizacija po sigurnosti vlasništva nad nepokretnostima nalazi na 10. mestu u Evropi i 14. u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari