Republički geodetski zavod demantovao pozorište "Boško Buha": Nije bilo greške u katastru 1Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Republički geodetski zavod demantovao je danas navode da rekonstrukcija pozorišta „Boško Buha“ ne može da počne zbog greške u katastru koja nije ispravljena.

„Republički geodetski zavod saopštava da greške u katastru nije bilo i da su sve promene nosioca prava izvršene na osnovu dostavljenih podobnih isprava“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, poslovni prostor površine 530 kvadratnih metara, koji se nalazi u prizemlju stambeno-poslovne zgrade na adresi Trg Republike 3, upisan je u katastar nepokretnosti kao javna svojina grada Beograda s pravom korišćenja opštine Stari grad u udelu od 30023/53000 i kao svojina preduzeća Boutique 1 iz Kruševca u udelu od 22977/53000.

Vlasništvo nad tom nekretninom upisano je na temelju dostavljenih isprava u skladu sa zakonom, naveo je Zavod. Upis firme „Rubin“ iz Kruševca izvršen je na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu od 27. aprila 2016. godine i presude Privrednog apelacionog suda od 11. januara 2017. godine, kojom je utvrđeno da je „Rubin“ Kruševac vlasnik predmetnog poslovnog prostora u idealnom delu od 22977/53000. Preduzeća Boutique 1 iz Kruševca, umesto do sada upisane firme „Rubin“ iz Kruševca, upisano je rešenjem Službe katastra nepokretnosti Stari grad od 20. decembra 2021. godine na osnovu odluke o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću, koju je potvrdio javni beležnik Miodrag Đukanović 9. novembra 2015. godine i rešenja Agencije za privredne registre od 12. novembra 2015. godine.

Rešenje Službe katastra nepokretnosti Stari grad poslato je strankama u postupku i na njega nije bilo žalbe, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari