Rio Tinto – duga tradicija dobrog profita i afera

Globalno druga po veličini rudarska kompanija prošle godine za operacije u Srbiji izdvojila 200 miliona dolara

Ostavite komentar


  1. Daju se lažna obećanja da se smiri narod, priča se o „pregovorima“ sa Rio Tintom i izmenama zakona, a sve je već ogovoreno. Sve je to NIŠTA i sve su to LAŽI.

    Čak i Francuzi pišu i u šoku su zbog uništavanja plodne zemlje u Srbiji i raseljavanja 20000 hiljada stanovnika zbog 310 radnih mesta u rudniku litijuma koji će svuda oko sebe ostaviti pustoš.

  2. Neka se vrati dug Rio Tintu i Srbija će biti spašena ovog zla.

    VLadajuća ekipa ima nekretnine, pare, imaju bogatstvo do koga su došli malverzacijama .

    Razni sumnjivi investitori su ulagali i davali pa neka sada ekipa na vrhu vrati to što je uzela od Rio Tinta..

  3. Na osnovu ovih informacija, bojim se da Rio Tinto blokade i protesti nece moci zaustaviti u svojim namerama. Srbija je nestabilna u svakom slucaju, a Vucic je tip koji prihvate SVE ‘strane investicije'(citaj: alav je na pare). Jedino, ako Gospod da-pa da SNS izgube izbore, i da nova vlast/vlada bude beskompromisna, i da se pocne menjati SISTEM, a ne vlasti(one su manje-vise sve iste kod nas).

  4. Ceo svet vidi posledice otvaranja rudnika u srbiji samo nasi politicari zmure jer im je zinulo dupe za pare a koje nevrede unistenja i raseljsvanja 20000 ljudi zarad 310 bednih rudara .nece se samo raseliti jadar biće i valjevo unisteno krupanj loznica pa sve dalje i dalje .Evropljani su sokirani odnosom vlasti koji se dodvoravs trovacima.. na stetu nasih poljoprivrednika zemlje i vode.iznosice milijarde rio tinto iz zemlje za koju su nasi preci dali zivote i u prvom a i u drugom ratu .ovo je cisto tlacenje i gazenje naroda.Lepo je rekao deda mi ne zelimo rudnik a vi ustav menjate kako koja vlast dodje ,kod drugih zemalja ustav se ne menja ni prelko 100 godina a nasi okrevu arsin kako njima odgovara.Ovde i corav vidi da je zakon za legalizaciju otimanja zemlje zarad stranih interesa a protiv svog naroda.

  5. Njihovo je da probaju da dođu, a naše je da ih sačekamo. I pradedi su došli Austrijanci, pa eto, sačekao ih.

  6. Istorija je majka znanja. Gledajući njihovu, ne možemo da se nadama zdravoj eksplataciji, zaštiti životne sredine ili nacionalnog blaga. Sa ovom cenom rudne rente mi i nemamo neki profit od cele priče. Mislim da je daleko jeftinije tim 300m. Razvojem tehnologije brzo će se prevazići litijum, a trebaće vekovi da se priroda obnovi.

  7. Kako vi novinari da se ne setite da objavite po čemu je kompanija Rio Tinto dobila taj naziv. Dovoljno je da pogledate Wikipediju i saznate da je to reka u Španija koja je puna gvožđa, teških metala i otrovnih materija tako da u njoj nema živih organizama sem nekih mikroorganizama. Takođe pogledajte fotografije i videćete da je reka crvene boje po čemu je i dobila ime Rio Tinto – Crvena reka

  8. Pravi udarac za Rio Tinto je ako ekoloski aktivisti odustanu od mobilnih telefona i drugih uređaja sa litijumskom tehnologijom…
    Pad traznje=krah Rio Tinta… i svi problemi su rešeni i autoput deblokiran…
    Prosto, zar ne?

  9. Sramota je do kojih granica nas je ova vlast porobila. Bespomocno gledamo kako godinama arce i pljackaju celu drzavu, a sada arce i prirodu. Na zalost, sto su zahvaljujuci korupciji, oni na vlasti od svih dosadasnjih investicija imali najvecu korist, a naroid i drzava minimalnu ili nikakvu. Ako ovog puta budemo istrajni u pruzanju otpora Rio Tintu, a ova mafijaska i korupcionaska vlast ustukne od projekta, nesto sto uradili i mozda to bude pocetak osvescivanja Srbije.

  10. angli jedva cekaju da se dokopaju Jadra, prvo da bi konacno unistili Srbiju a drugo da imaju 100% zaradu bez ikakvih briga oko ekologije.
    Ne dajte Srbiju ni za sve pare sveta!
    tadic je prodao Jadar rio tintu, njega potrazite.

  11. Sto narode komplikujete
    Otkupite radnike koji rade za rio tinto i sve druge i gotova stvar,

  12. Od kuda vam to da plaćamo odštetu. Ugovoreni je da istražuju kada kažemo dosta predaju nam elaborati sa nalazima, platimo ga i ćao. Koče kopati naša stvar.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.