Rio Tinto: Mašine ne stižu u Srbiju, ne počinjemo sa otkopavanjem 1foto (BETAPHOTO/Zelena patrola/DS)

Kompanija Rio Sava Exploration odbacuje lažne navode koje su izneli predstavnici Organizacije za očuvanje životne sredine “Marš sa Drine”, koji su danas na održanoj konferenciji za novinare „Predstavljanje dokaza da se Rio Tintov projekat Jadar nastavlja“ pustili snimak koji je najavljen kao ekskluzivan dokaz da je Rio Tinto nastavio sa razvojem ovog projekta.

„Fono zapis je još jedan u nizu senzacionalističkih i neosnovanih napada na kompaniju Rio Tinto i još jedan pokušaj politizacije projekta i rudarske industrije u aktuelnoj predizbornoj kampanji“, ističe se u saopštenju ove kompanije.

Tokom razvoja Projekta „Jadar“, u proteklih 20 godina, kompanija je sarađivala, kako navode, sa svim zainteresovanim stranama.

“Sa pomenutim kompanijama Tisen iz Austrije i DMT iz Nemačke, postoji ugovor potpisan početkom januara, pre odluke Vlade o donošenju uredbe kojom se van snage stavlja ranije usvojen Prostorni plan za realizaciju Projekta „Jadar“. Prema tom ugovoru nisu poručene automatizovane mašine za izradu okana”, ističe se u saopštenju kompanije.

Kompanija Rio Tinto ističe da poštuje odluku Vlade i da u skladu sa njom ne sprovodi, niti planira bilo kakve aktivnosti koje su u suprotnosti sa trenutnim statusom projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari