RTB Bor Kinezima, Resavicu dati rudarima

Problem RTB Bor je rukovodstvo, preduzeće ima perspektivu * Rudnike "Resavice" ne treba prodavati za jedan evro
Kako rešavati problem rudarskih preduzeća koja prete finansijskoj stabilnosti zemlje

Ostavite komentar


  1. administraciju smanjiti i odvojiti sokorudnik od resavice mehavizacija obnova i odela oi obuca treba…povecati plate………

  2. Da je osnovni problem u RTB Bor nesposobno rukovodstvo, a da preduzeće ima perspektivu, prema konstataciji Fiskalnog saveta i gospodina Branko Pavlović. Da se razumemo, u RTB Bor ne postoji rukovotstvo, postoji samo Blagoje Spaskovski, koji je zvanično postavljen od Vlade Srbije za generalnog direktora, no on obavlja sve funkcije od pretsednika Upravnog odbora, ekonomista, rudar, metalurg, operativac i što ne još. U stanju je da posvađa oka dva, upropastio je Kombinat, proizvodnju bakra i kadrovsku strukturu, radnje koje su s druge strane zakona sun a pretek. Ovo sve Vučić “ne vidi i ne zna”, a vrapci na grani sve to znaju. Njegovi saradnici su da klimaju glavom, da se šlihtaju i da “osluškuju” ulicu. Gde to ima da nova topionica truje okolinu više nego stare do sada, gde se nova topionica remontuje nakon godinu dana od pustanja u rad, niti postigla projektovane parameter i one iz hvalospeva čelnika? Ima, u Boru! Deo dugova su otpisana po UPPR-u, a ostatak biće zapisana takođe na grbači naroda. To je sadašnjost RTB Bor za zadnjih osam godina, kako “(raz)umno” rukovodi Spaskovski isključivo za sebe i svojima, dok misli da mu trebaju. On je otkačinjao redom: Šajinovića, Dinkića, Tadića, još nije Vučića. On je najmudrija glava sa svojih 69 godina, a nije penzos, već vodi gigant i doveo ga do ambisa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.