RZS: Rast BDP-a u 2017. 1,9 odsto

Ostavite komentar


  1. Treba ustavom ukinuti decembar.Svake godine nam zajebe rast BDP.Bar zadnje dve sedmice.Srecom u januaru nam je svake godine 7-8%.Ja se nadam dvocifrenom rastu,vecem nego IKAD.

  2. A samo pre mesec dana Vucic i svita se kunuli da ce biri 2-2,5%, za iducu godinu najavljuju 3,5%? Sa cim misle da podignu BDP, sa motacima kablova ili BGD H2O? cela nam ekonomija u haosu kako su je preuzeli ovi ,,strucnjaci,,. Da podignu ekonomiju nisu u stanju ali zato su strucnjaci za otimanje penzija, smanjenje plata, i podizanje poreza,taksi,akciza.

  3. Topčider štancuje ,a dušmani nas zapišavaju sa ciframa i obećanjima. Vučić i njegove haračlije moraju odgovatati za ovaj haos i ovu propast.

  4. "Prema proceni RZS-a izvoz je, izražen u evrima, porastao za 13 odsto, dok je uvoz porastao za 14,2 odsto. Tako je deficit, za prvih 11 meseci, povećan za 20,4 odsto ili za 3,8 milijardi evra."

    Nesto ovde ne stima. Kako je moguce da razlika izmedju uvoza i izvoza od samo 1,2% (14.2%-13%) poveca deficita ZA 20,4% ili ZA 3,8 milijardi evra. Ako 1,2% iznosi 3,8 milijardi evra to bi znacilo da se uvoz/izvoz Srbije meri stotinama miliona evra, sto naravno nema veze.
    Mislim da je greska sto je upotrebljeno ZA, a ne NA. Povecanje deficita NA 20,4% ili NA 3,8 milijardi ima smisla. Onako kako je napisano jednostavno nije matematicki moguce. Znam da ovo necete objaviti, ali bar imajte u vidu da sledeci put budete precizniji pogotovo kad objavljujete egzaktne podatke koji se lako mogu provereiti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.