Sajam je pravo mesto na kome se obraćamo poljoprivrednicima 1

Već sedam godina zaredom Đenerali osiguranje je partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Smatramo da je ova manifestacija regionalni lider u oblasti poljoprivrednih sajmova, i prepoznali smo ga kao pravo mesto da se obratimo poljoprivrednicima ponudom koju smo pripremili za njih. To je jedna široka paleta finansijskih usluga u osiguranju njihove proizvodnje, od useva, plodova životinja do mehanizacije, domaćinstva i ličnog osiguranja poljoprivrednika, što podrazumeva privatne penzije, zdravstveno i životno osiguranje. Obraćamo se svim posetiocima, naročito poljoprivrednicima jednom širokom ponudom i pozivamo ih da dođu na naš štand, gde će dobiti i stručnu uslugu u tumačenju mogućnosti koje nudimo – kaže u razgovoru za Danas Nemanja Beljanski, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede Generali osiguranja Srbije.

On naglašava da su za ovaj sajam, prepoznajući značaj tehnoloških inovacija i digitalizacija, u saradnji sa novosadskim Biosens institutom, koji je regionalni lider u oblasti digitalizacije u poljoprivredi, razvili aplikaciju koja će u mnogome unaprediti i rad vezan za štete na usevima i plodovima, a najvažnije za klijente je što će od Generali osiguranja dobiti brzu i kvalitetnu uslugu.

– Digitalizacija je veoma važna u svim sferama pa i u osiguranju u poljoprivredi. Pripremili smo različite igrice, informativne i zanimljive, gde će kroz zabavu posetioci imati priliku da se malo upoznaju sa osiguranjem i da dobiju prigodne poklone – kaže Beljanski.

Naš sagovornik ističe da nivo zastupljenosti osiguranja u poljoprivredi trenutno u Srbiji nije na zadovoljavajućem nivou.

– Zadatak i osiguravača i države, kao i medija, jeste da prosto pomognu u širenju svesti o koristima koje poljoprivrednici mogu da imaju od osiguranja. Razvoj poverenja u osiguranje kao jedan efikasan instrument finansijske zaštite je jedan proces koji će sigurno napredovati i kako zemlja bude napredovala i koračala ka, nadamo se EU, odnosno ka razvijenom svetu, i zastupljenost osiguranja će rasti. Ali, svakako je to produkt truda koji su uložile i osiguravajuće kuće, država i javno mnjenje da se ta svest o potrebi i koristima osiguranja razvije – objašnjava on.

Beljanski kaže da su osiguravajuće kuće zahvalne državi što subvencioniše osiguranje poljoprivrede.

– U vidu subvencija, 40 odsto premije osiguranja useva, plodova i životinja vraća se poljoprivredi, što je sjajan korak ka popularizaciji i rastu zastupljenosti osiguranja. Međutim, smatram da tu postoji još prostora za unapređenje, pre svega na edukaciji poljoprivrede – zaključuje sagovornik našeg lista.

Inače, štand Generali osiguranja Srbija nalazi se u Auli Novosadskog sajma, a tokom trajanja ove manifestacije kompanija će predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima.

Osmišljavanjem i plasiranjem aplikacije, kompanije je učinila još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u u osiguranju poljoprivrede, kažu u Generali osiguranju koje je druga po veličini osiguravajuća kuća u Srbiji i lider u zdravstvenom i životnom osiguranju.

Aplikacija za precizniju procenu

Osnovne karakteristike aplikacije, koja je napravljena u saradnji sa Biosense institutom, jesu: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Aplikacija nudi još mnogo prednosti koje će biti predstavljene na pres-konferenciji u četvrtak, 17. maja, od 13:30h, u sali 5 Kongresnog centra Master.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari