Saradnja sa Srbijom mora da bude suštinska 1

„Predsednik Si Điping je, nakon nedavne posete Srbiji, ambasadi postavio jasan zadatak – saradnja sa Srbijom u svim oblastima mora da bude suštinska.

Ovde sam da ispunim prvi zadatak, a to je razmatranje oblika saradnje „Hestila“ i RTB Bor i razgovori o zajedničkim poslovima u rudarstvu“ – rekao je ambasador Kine u Srbiji Li Mančang prilikom posete RTB Bor u koju je došao zajedno sa direktorom  „Hestila“ Song Sihaija i privrednom delegacijom kineske kompanije „China Power“.

            –Cilj posete je da nađemo prostor za buduću saradnju i da se malo bolje upoznamo sa kompanijom koja već 113 godina radi na jednom od bogatijih nalazišta obojenih i plemenitih metala u Evropi i na čitavom svetu. – rekao je kineski ambasador.

            Da iz prijateljskih odnosa dveju država treba da proizađe privredna saradnja, biznis i profit interesantan za obe zemlje smatra i generalni direktoro borskog kombinata bakra Blagoje Spaskovski.

-Razgovarali smo o odnosu RTB-a Bor i „Železare“ Smederevo, tačnije šta „Železara“ može iskoristiti iz RTB-ove šljake i drugih nusproizvoda. Razgovori će se nastaviti i produbiti na stručnoj osnovi, uz podršku i jedne i druge vlade. Takođe, razgovarali smo o saradnji u oblasti rudarstva i povećanja proizvodnje u rudarstvu na način koji će doneti profit za obe zemlje. – kazao je Spaskovski.

Nakon razgovora sa menadžmentom RTB Bor gosti iz Kine  obišli su  novu topionicu i fabriku sumporne kiseline.                                                                                                      

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari