Sednica Kluba gradova u Kragujevcu: Budućnost je u investicijama na lokalu 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevcu je danas održana sednica Kluba gradova na kojoj su prisustvovali predstavnci 25 lokalnih samouprava, Ministarstva za građevinarstvo i NALED-a.

Paket reformi iz oblasti imovinsko – pravnih odnosa vezanih za dalje postupke digitalizacije, načini ubrzavanja i skraćenja postupka ozakonjenja, uvođenje sistema e-prostor koji predviđa digitalizaciju pripreme prostornih planova, bile su  neke od glavnih tema treće sednice Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem održane danas u MIND parku.

U ime grada Kragujevca predstavnike Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, NALED-a i članove Kluba, predstavnike 25 lokalnih samouprava, pozdravila je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu koja je istakla da je grad Kragujevac primer dobre prakse gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem.

– Prema podacima NALED-a Kragujevac je na petom mestu po uspešnosti izdavanja građevinskih dozvola a prema statistici APR-a na drugom. Lokacija gde se održava treća sednica Kluba, Majnd Park, investitori koji odavde posluju Simens, Auto lift, uskoro i Škoda ali i reinvestitori kao Janfeng i Vakernojson su primer da je grad Kragujevac primer dobre prakse i dobro pozicioniran među investitorima kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem. U prilog tome govori i činjenica konstantne stope pada nezaposlenosti – rekla je Sanja Tucaković.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari