Ovaj grad je pred novim potencijalnim privrednim izazovom. To može da se zaključi po informaciji koja je stigla iz gradske uprave, gde je početkom prošle sedmice boravila delegacija Kraljevine Bahrein. Delegaciju, u kojoj su bili tamošnji privrednici, među njima i vlasnici internacionalne kompanije Voda voda, predvodio je šeik Habib Hamleti.

 Novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović je rekao da su razgovori vođeni „u više pravaca“ o zdravoj hrani, vodi i drugim potencijalima Sandžaka, ali da su „izuzetno zainteresovani da investiraju i u tekstilnu, obućarsku i druge grane industrije“.

– Reč je o ozbiljnim sagovornicima, zainteresovanim da ulažu na mnogim poljima. U ozbiljnim smo pregovorima. I ako u narednom periodu dođe do konkretnih dogovora, realizovaćemo jedan od najvećih, najozbiljnijih projekata na ovom prostoru – ocenio je Mahmutović.

Šef bahreinske delegacije, šeik Hamleti, rekao je da „Novi Pazar može da bude dobar partner, jer je sa okolinom veoma zanimljiv kao potencijalni izvoznik“, i da su potrebe arapskog sveta izuzetne za povrtarskim kulturama i proizvodima od mesa sa halal sertifikatom. On je dodao da je delegacija došla i da vidi koliko se proizvođači hrane sa ovog područja pridržavaju halal sertifikata, koji reguliše procedure koje su u skladu sa islamskim verskim običajima, ali da osim izvoza ponudi i „konkretna ulaganja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari