Seničić: Veliko interesovanje za letovanja, moramo opravdati poverenje građana 1Aleksandar Seničić Foto: Medija centar Beograd

Ova turistička sezona biti mnogo bolja od prethodne, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić gostujući u Danu uživo na N1.

Prema njegovim rečima građani su pokazali veliko interesovanje. Kada je reč o zamenskim vaučerima, direktor JUTE naveo je da će najveći broj turista morati da ih iskoriste na destinaciji koju su već rezervisali, u istom terminu i u istom hotelu.

Kako je objasnio zamena je moguća samo ukoliko se napravi dogovor sa turističkom agencijom i ukoliko ona ima u ponudi nekoliko destinacija.

„Kada je reč o pozivima turističkim agencijama, ima interesovanja, a od juče je pojačano, s obzirom da su izašle okolnosti pod kojima ćemo da putujemo. Neki aranžmani su napravljeni prošle godine, a i ove godine su slični aranžmani. Oni će se nešto revidirati ove godine, ali imamo veliki broj zamenskih putovanja prema kojima imamo obavezu. Moramo da opravdamo poverenje građana koji su preuzeli te vaučere“, poručio je Seničić.

Očekuje mnogo bolju sezonu nego prošle godine, shodno tome da su već poznati uslovi za putovanje.

„Najvažnije je da smo dobili garancije grčkog ministra turizma da Grčka neće zatvarati granice tokom sezone. Tražiće se uslovi, a jedan od najvažnijih je da će se prihvatati sertifikat o vakcinaciji, bez obzira na poreklo vakcine. Takođe smo uspeli da objasnimo, da je, alternativa za one koji nisu vakcinisani u vidu PCR testa,  dosta skupa u Srbiji i da bi bilo dobro da imamo još neki alternativni test. Taj test je dogovoreno da bude antigenski test, koji je značajno jeftiniji, i koji može da se radi u privatnim laboratorijama“, naveo je Seničić.

Govoreći o zamenskim vaučerima, on je istakao da postoji mogućnost prebacivanja destinacija na vaučerima, ali samo tamo gde postoje takve mogućnosti.

„Ne rade sve agencije veliki broj destinacija. Imamo određeni broj agencija koje rade samo određene destinacije. Dobar broj njih radi isključivo Grčku, i onda ne postoji mogućnost zamene destinacije“, objašnjava Seničić.

„Ove godine će biti prioritet destinacija, termin i objekat  koju ste uplatili. Svaka nova usluga, odnosno promena destinicaje, iziskuje nova plaćanja, i teško će se to realizovati. Samo kod agencija koje imaju veliku ponudu postoji mogućnost za određene termine da se promeni destinacija“, precizirao je direktor JUTE.

Opširnije čitajte na portalu N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari