Seničić za N1: Ne treba očekivati nove restrikcije zbog kovida za putovanja do kraja sezone 1Foto: FoNet/PKV

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić rekao je danas da do kraja ove turističke sezone ne treba očekivati „značajne restrikcije“ zbog korona virusa za putovanja iz Srbije u inostranstvo.

Seničić je za televiziju N1 rekao da „za sada“ postoji informacija da „do 20. septembra, 1. oktobra“ ne treba očekivati te restrikcije, iako su, kako je podsetio, „pojedine zemlje, poput Kipra, revidirale spiskove bezbednih zemalja i svrstale Srbiju na crvenu listu“.

On je dodao da to „ne očekuje u zemljama u kojima najčešće letuju državljani Srbije poput Grčke, Turske, Crne Gore, Egipta…“
„Nadam se da ćemo ovu sezonu privesti kraju“, rekao je Seničić.

Upitan da li se očekuje da treća doza vakcine bude dodata na spisak uslova za ulazak u pojedine zemlje, on je rekao da će se to tek videti.

Dodao je da očekuje da zemlje koje prihvate tu treću dozu odluče da je uvrste kao jednu od olakšavajućih okolnosti za ulazak u te države.

„Jasno je da Evropa i svet idu u pravcu toga da vakcinisani imaju privilegije“, rekao je Seničić.

On je dodao da se to odnosi na prisustvo raznim kulturnim i sportskim događajima, „ali i na turistička putovanja“.

Seničić je naveo i da „turističke agencije ( u Srbiji) jedine tokom pandemije nisu dobile nikakvu finasijsku pomoć“ i ocenio da će biti teško posle dva – tri meseca rada ovog leta obezbediti novac da se živi dalje.

„Ako se dogode nova zatvaranja u septembru i oktobru, to može dovesti do egzistencijalnih problema za dobar broj turističkih agencija“, rekao je Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari