Septembarski susreti NALED-a, predstavljeni i pirotski brendovi 1Foto: Gradska uprava Pirot

I ove godine, u okviru tradicionalnog Septembarskog susreta na Belom dvoru u Beogradu, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) okupila je više od 600 svojih članova i partnera, saopšteno je danas.

NALED je pored svojnih članova i partnera okupio privrednike, predstavnike državnih institucija, međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Gosti su najpre imali prilike da pogledaju izložbu reprodukcija umetničkih dela naših najvećih slikara.

Sastavni deo Septembarskog susreta je i predstavljanje i degustacija odabranih lokalnih specijaliteta, hrane i vina sa geografskim poreklom, koja je organizovana u saradnji sa 35 lokalnih samouprava. Grad Pirot predstavio je svoje prepoznatljive proizvode: peglanu kobasicu, kačkavalj i sir.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, jedan od potpredsednika Upravnog odbora NALED-a, istakao je da je velika čast što je bio u prilici da kao jedan od domaćina ovog skupa predstavi Grad Pirot.

Septembarski susret pruža jedinstvenu priliku za širenje mreže poslovnih kontakata i mnogobrojne susrete. Skupu je prisustvovovala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabi.

Skup su otvorili Vladimir Novaković, predsednik Upravnog odbora NALED-a, Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije i Kajl Scott, odlazeći ambasador SAD-a u Srbiji. U toku programa, dodeljena je plaketa Dejanu Đokiću iz kompanije Asseco SEE koji je proglašen za Najčlana NALED-a za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari