Serbia Zijin Copper planira dodatnih 408 miliona dolara investicija u 2021.godini

Ostavite komentar


  1. Zijin Copper planira dodatnih 408 miliona dolara investicija u 2021.godini u svoju firmu u Srbiji.radi što intenzivnije eksploatacije bakra u svoju korist. Prodam njivu i onda se unaokolo hvalim kako kupac investira u svoju njivu.

  2. Kineska firma Ziđin investira 408 miliona dolara u svojoj firmi u Boru i uvećava svoj, a ne naš, kapital. Mi od toga imamo: radnici troše plate u našim prodavnicama, kinezi plaćaju poreze i rudarsku rentu, koja je najniža u Evropi i ništa više i ništa manje. Cena bakra raste, a šta ima koristi od toga Srbija, ništa ili sasvim ništa.Najveća šteta je što Spaskovski je udaljen iz okoline kineskih para. On zna i ume s parama, ali presušio izvor za njega i njegovih uvaženih mentora iz zone politike. Šteta za Sosu, on može i ume da korisno raspolaže tuđim parama. Praksa i život ga potvrdili.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.