Sindikalci Zastava oružja u Kragujevcu poručili da će njihovi postupci zavisiti od isplate zarada 1Foto: Sindikalna organizacija Zastava oružje

Zbog toga što još nije postavljen generalni direktor, niti je smenjen Nadzorni odbor u fabrici „Zastava oružje” održan je zbor ispred zgrade Sindikata kome je prisustvovao veliki broj radnika, i na kome su zaposleni upoznati sa eskalacijom krize koja već skoro mesec dana potresa fabriku.

– Isplata zarada za petak, 20. januara je potpuno neizvesna i u zavisnosti od tog događaja preduzimaće se dalje mere otpora i sindikalne borbe, ističu iz Sindiklane organizacije „Zastava oružje”, koji su od radnika prisutnih na zboru, kako kažu – dobili podršku od radnika za sve dalje akcije koje će sprovoditi.

Po njihovim rečima, Sindikat će za sledeću nedelju sprovoditi dalje planove koji treba da daju doprinos rešavanju nagomilanih problema sa kojima se suočava fabrika „Zastava oružje”.

Kako je za Danas najavio Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije „Zastava oružje”, on će sutra u Beogradu biti i na sastanku Sindikata metalaca Srbije (Samostalni sindikat) na kome će se, između ostalog govoriti i o situaciji zaposlenih u kragujevačkoj fabrici oružja.

Radnici „Zastave oružje” su juče, održali treći po redu jednočasovni štrajk upozorenja kao odgovor na stanje u fabrici uzrokovano nezakonitim i neodgovornim radom Nadzornog odbora.

Osim zaposlenih koji su bili angažovani na minimumu procesa rada, svi ostali radnici su podržali aktivnosti Štrajkačkog odbora koje su usmerene za spas fabrike, ističu u Sindikalnoj organizaciji „Zastava oružje”.

Sindikalci ističu da su u jučerašnjem štrajku upozorenja u potpunosti, kao i do sada, uzeli zaposleni u pogonu u Novom Pazaru, kao i „Zastava impeks” u Beogradu.

Da podsetimo, fabrika „Zastava oružje” od 21. decembra nema generalnog direktora, jer je prethodnom Mladenu Petkoviću istekao mandat.

Štrajkovi upozorenja u „Zastavi oružju” održani su 29. decembra prošle i 10. i 17. januara ove godine.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari