Sindikat „Nezavisnost“: Jura sprečava radnike da se sindikalno organizuju

Ostavite komentar


  1. Bravo za jedini slobodni i nezavisni dnevni list u Srbiji! Uvek regujete profesionalno, brzo i odogovorno. Pa i objava Saopštenja za javnost Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“ je snažna poruka za sve zaposlene u Srbiji, za vlast i poslodavce, da ćemo se bez kompromisa zajednički boriti za poštovanje radničkih i sindikalnih prava

  2. Kada bi samo znali pod kakvim uslovima rade radnici Jure i Leonia,ovo u vezi sindikata je sitnica na odnosu svega ostalog.

  3. Eeeee, radnici, radnici… Hteli ste da motate kablove, slikate se sa naprednima, uzmete sendvič i idete na mitinge, primali sns pakete pred izbore, glasate za sns… Šta sad hoćete? Kakva prava vi tražite? Za koga? Sami ste pristali da budete robovi!

    1. Jedini način za borbu protiv ovakvih poslodavaca je masovno angažovanje radnika kroz sindikat! Niko drugi neće pomoći!

      1. Vi iz sindikata uvek šurujete sa vlastima. Tako je bilo oduvek u Stradiji i zato radniku nikada neće biti bolje u istoj.

    2. U svojim zemljama poštuju zakone prava radnika, u Srbiji isto!! Šta im dozvoliš, tako rade!

  4. Nedaju im da idu u WC pa im rekli da nose pampers, a ovo za sindikat pa to je stara prica ima tu svega i svacega ali takva su prava radnika u feudalizmu.

  5. Sto se tice saveta u Yuri to su gluposti cak i njih sikaniraju.
    Sramota sta smo dozvolili

  6. NijeJura dosla da pomogne Srbiji nego zbog benefita prilikom otvaranja i niskih plata

  7. Pa šta je tu sporno? Koliko vidim odbili su da daju pomoć radniku koji je član druge „organizacije“, odnosno sindikata. Vreme je da se (umesto što se svi prave „mutavi“) kaže da nisu krive kompanije, pa i sama Jura, već „mlaki“ i nesvrsishodni sindikati koji mogu najviše da „dobace“ do letovanja i kupovine „na rate“. Da su sindikati “ kako treba“ ne bi niko od poslodavaca „smeo da pisne“.

  8. Poslovodstvo je osnovalo Savet radnika i u stvari poslovodstvo isplaćuje solidarnu pomoć članovima Saveta i, diskriminiše ostale. Inače, sindikati stalno insistiraju da se odredbe kolektivnog ugovora isključivo odnose na članove sindikata i uvek je odgovor da je to protivustavno i diskriminacija. Zahtevali smo da se uvede taksa za nečlanove sindikata ako hoće da imaju prava iz kolektivnog kao i članovi. Ali, jok. Dakle, ovde samo tužbe i krivične prijave mogu da reše problem, naravno, pred nepristrasnim i nezavisnim sudom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.