„Sindikati se u svetu finansiraju iz članarina, u Srbiji državnim novcem“

Predsednik sindikata Sloga odgovarao 1. maja na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa

Ostavite komentar


  1. Hajde da vidimo i to čudo da u Srbiji sindikat ima aktivnu ulogu u zaštiti radnika (a ne u zaštiti poslodavaca i deljenju polutki), da se sindikalna organizacija samofinansira (članarina) i da ne šuruje sa kriminalom …

  2. Da ih vinansira clanstvo 70 % nebi placalo clanarinu, a i zasto bi?
    Ioanko predsednici sindikata suruju sa pojednim funkcionerima….

  3. Zato i imamo sindikate,sindikata. Kad bi se sami finansirali,situacija bi bila drugačija

  4. Sjajno.Lustracija sindikalaca je odlicna ideja.Veoma dobri odgovori na pitanja citalaca Danasa.

  5. Vučiću ne pada na pamet da radnike organizuje u sindikate,sve dok ne bude aktivirao i poslednju hipoteku,koje su otkupili od Londonskog i Pariskog kluba. Dinkić i Vlahović vode računa o tome.

  6. „Sindikati“ Sloga, policijski i vojni su političke organizacije, njima radnici nisu ni na pameti, Njima je stvaranje nemira i politička borba glavni cilj. Zato nisu došli na protest sindikata u Beograd.

  7. U jednoj drzavi trea da postoji jedan do dva sindikata koji bi bili snazni, koji bi radili u korist gradjana, boreci se zajedno sa njima da drzava dozivi prosperitet, jer bi tako drzava radnicima vratila vecim platama i raznim povoljnostima.Dokle god postoji bezbroj sindikata ni jedan nece uspeti ni u cemu.

  8. Tako je sindikati se finansiraju od drzavnog novca i clanarina u Srbiji, njima je malo samo clanarina.

    1. @Irena : Ne od „državnog novca“ , već od našeg !!!!

  9. Nece moci kod nas. Pogledajte sindikalne vodje. Svaki je u upravnom odboru EPS-a, Zeleznica, fudbalskih klubova i jos sindikalna plata !!!!

  10. Pla’aju radnici sindikate a to što oni rade u Srbiji niko živ.

  11. Ne bih da budem gruba i nepristojna ali da li je ovo sala? Kada su plate u Djilasovoj firmi bile 1000 evra. Ovo je netacno, kao i to da radnici nisu dobijali otkaz.

  12. U jednoj drzavi trea da postoji jedan do dva sindikata koji bi bili snazni, koji bi radili u korist gradjana, boreci se zajedno sa njima da drzava dozivi prosperitet,

  13. Sindikati su uvek bili pljačka na finjaka. Nisu se proslavili u prošlosti, a danas samo gledaju da što više prikupe za sebe, a radnička prava maltene ni ne znaju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.