Sloga: Još radnika se pridružilo obustavi rada koju su u utorak započeli poštari, kuriri i šalterski radnici iz Novog Sada 1Foto: Shutterstock / Dragon Images

Sindikat radnika pošte „Sloga“ saopštio je danas da su se njegovi članovi pridružili spontanoj obustavi rada koju su u utorak počele njihove kolege iz Novog Sada.

Oni zahtevaju povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

Više od 90 odsto poštara i kurira Postekspresa i oko 15 odsto šalterskih radnika je od juče do jutros štrajkovalo na području Novog Sada, u Vrbasu u celosti, delovima Beograda i u Poštanskom centru Pančevo, navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da im se danas priključuju kolege iz dve radne jedinice u Zemunu, a da se očekuju obustave u drugim radnim jedinicama.

Novosadski poštari su naveli da su njihove plate 50 odsto ispod republičkog proseka, da su uslovi rada neprihvatljivi i da je alarmantno nizak broj zaposlenih, naročito poštara, šalterskih radnika, kurira i onih u preradi.

Zbog toga postoji veliki broj žalbi korisnika i zastoja u isporuci pošiljaka.

Među ključnim zahtevima su i prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije vlade da će njihovi zahtevi biti uvaženi i ispunjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari