Sloga: Odluka o minimalcu još jedna predstava za široke narodne mase

Ostavite komentar


  1. ovo im je sigurica da ako u decembru ne dostignu 500 evra prosek plate u januaru će sigurno. pa će da pričaju eto priznajemo da smo zakasnili jedan mesec ali smo uradili što smo obećali. a to što je to obećanje bilo još za 2016. to više niko neće spominjati.

  2. Ako slučajno objavite !
    Potpuno se slažem da je priča o potrošačkoj korpi nerealna (sa tim što je napisano da je sastav minim.potroš.korpe ne može da se preživi a uz to ni cena nije realna , čak ni za tu sadržinu ), ali pitam veeliiki sindikat „Sloga“ , šta predlaže i šta sam može da učini : hoće li opet Veselinović biti savetnik u nekom kabinetu ?
    Ne prosipajte maglu već je dosta ima .

  3. Kome je od koristi ovo povećanje i čemu ono služi? Minimalac je nekada isplaćivan za koeficijent 1,0 odnosno za najjednostavnije poslove, a kad se on poveća to znači da se povećavaju i zarade svima ostalima koji imaju koeficijent veći od 1,0. Danas, sem u državnim službama i državnim i javnim preduzećima, keficijenti ne postoje, već ti gazda određuje platu. Ako negde i postoje mogu da se promene preko noći i ne postoji kao ranije zakon kojim se propisuju minimalni koeficijenti za svaki nivo stručne spreme. Da prevedem, povećaće plate sebi i armiji svojih glasača koje su nagurali u državnu službu, državna i javna preduzeća, gde retko ko i prima minimalac, a za sve ostale radnike, pa i poslodavce, se faktički ništa neće promeniti. Oni koji su primali minimalac i jedva preživljavali sa 27000 dinara sigurno neće sada lepo živeti sa 30000, a svi ostali će ostati na istom, a možda dobiju i manje da bi ukupna „masa za plate“ ostala ista.Inače nije mi jasno ko su ti veliki umovi koji računaju potrošačku korpu. J…..a vas potrošačka korpa! Nek jedna četvoročlana porodica za sva tri obroka jede najjeftiniju, sirotinjsku hranu četvrt bureka to je mesečno taj minimalac od 30000 dinara (4×85 din=340 din x 3=1020 din/dan x 30 dana=30600 dinara). Gde je tu meso, mleko, voće, povrće, higijena, gde su tu komunalije, škola, odeća, obuća, prevoz, gde su tu kultura, godišnji odmor, a o tome da se kupi auto i obezbedi krov nad glavom da i ne pričamo. Ovo povećanje je samo još jedna licemerna propaganda i ništa više.

  4. Svako povecanje plata treba pozdraviti.Medjutim treba znati da je vlast kupovinu stranih investitora uradila na stetu radnika,jer je ugovorila minimalnu zaradu od 30.000,00 dinara i sada ne moze da krsi ugovor,ali moze da se izivljava nad ovim jadnim narodom.Mada narod ima vlast kakvu zasluzuje.

  5. Ma nema sprdanja,sa platama u Srbiji…!! Rece i Predsednik,jedne zemlje srednje velicine…?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.