Smanjenje doprinosa tek kad se spusti deficit

* Fiskalni savet: Eventualni prostor za ovakve predloge tek kada se deficit smanji ispod zakonskih nivoa od jedan odsto BDP * Porezi i doprinosi su čak 65 odsto neto plate
TRAGOM: Privreda i stručnjaci oprezni posle najave premijera da će sniziti opterećenje zarada

Ostavite komentar


  1. Mislim da je ovo realno moguce i da cemo uspeti samo ako poslujemo kako treba i u drugoj polovini 2017. godine. Vucic je nasao recept po kojem ce da oporavi Srbiju i on za sada daje odlicne rezultate.

  2. Smanjenje poreza bi privuklo investitore jer bi imali povoljniju radnu snagu da angažuju.

  3. Ako se smanje porezi na plate, već će se namaći drugi novac da se budžet popuni. Na primer, novo smanjenje penzija, podizanje akciza ili PDV, može i povećanje poreza na imovinu. Sve u smislu da se popuni budžet koji će biti zakinut smanjenjem poreza na plate. Pametnome dosta!

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.