Smena direktora na niškom aerodromu 1Foto: N1

Gradsko veće Niša smenilo je dosadašnjeg direktora niškog aerodroma “Konstantin Veliki” Vladicu Đurđanovića, jer je on, kako su naveli iz Veća, “protivzakonito povećavao plate, čime je oštetio budžet Grada“, prenose Južne vesti.

Grad Niš kao osnivač preduzeća, na osnovu izveštaja Budžetske inspekcije, predložio je smenu Đurđanovića, nakon što su utvrđene nepravilnosti, prenosi portal Južne vesti.

On je suprotno zakonu povećao početnu osnovicu za plate za dve trećine, čime je napravio probleme budžetu Niša. Kako je rečeno na Veću, menjani su i sistematizacija i opisi radnih mesta, pa je plata rasla i sa tim promenama.

– Najdrastičniji primer je jedan od šefova koji je 2015. primao 50.000 dnara, a nakon uvećenja osnovica zarade i promena naziva njegovog radnog mesta zarada mu je porasla na 100.000 dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

Prema njegovim rečima, u protekle tri godine grad Niš iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a da je ustanovljeno da su 153 miliona otišla na zarade.

On je istakao da su se na aerodromu neracionalno ponašali budžetskim sredstvima.

Spomenka Milojević, šefica odseka budžetske inspekcije, objasnila je da će javnom preduzeću „Aerodrom Niš“ biti naloženo da ceo iznos zarada koje su prekomerno isplaćivane vrate u kasu aerodroma.

Do konačne smene Đurđanovića nju moraju da potvrde i odbornici niške Skupštine, ali i dalje se ne zna kada će ta sednica biti održana, zbog situacije oko poklanjanja aerodroma.

Portal Južne vesti podeća da je Đurđanović postao vršilac dužnosti direktora Aerodroma 2014. godine nakon sprovedenog konkursa na kojem je bio jedini kandidat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari