SNS fizioterapeut upravlja sa pet milijardi evra PIO fonda

Kako je 29-godišnjak postao drugi čovek fonda od kog zavise penzije 1,7 miliona ljudi

Ostavite komentar


  1. Pa kad lažni doktor nauka može da bude ministar finansija zašto jedan pravi fizioterapeut ne bi mogao da bude zamenik direktora POI fonda. Aman ljudi ko još u ovoj vlasti pa i ima nekog radnog staža u struci. Kako ono stoje stvari i sa samim vođom? Čini mi se isto.

    1. Ministar je politička funkcija i postavljenje ne zahteva nikakvo obrazovanje, mada je praksa u normalnim državama postavljati ljude koji nešto i znaju. Zamenik direktora PIO fonda je čisto profesionalna pozicija, ne politička, i zahteva odredjenu stručnu spremu, a tako visoka funkcija zahteva i obavezno višegodišnje radno iskustvo u struci i na sličnim upravljačkim funkcijama. Što se tiče ministra finansija koji je uhvaćen u kradji intelektualne svojine, to što je dotični još uvek ministar više govori o nama kao gradjanima nego o njemu. On je dokazani lopov, ali šta smo mi kada dozvoljavamo da takav čovek upravlja drlžavnim finansijama?

    2. I sad neko treba da veruje da dotični neće uraditi apsolutno sve što je u njegovoj moći da sačuva poziciju i privilegije i da će se posramljen i pognute glave vratiti u bolnicu da radi za 40.000 dinara? Ovo su stvari koje politika ne može da reši, ovo se rešava samo u revolucijama.

  2. Eh, šta zna SNS dete šta je pet milijardi evra…
    Uzgred, čiji je taj vunderkind i nebrušeni dijamant?

    1. Potomak ovih ,pre onih ( zutih )…!! A verovatno mu , porodicno stablo seze do Nemanjica…

    1. Pa to je pitanje za ove tvoje intelektualce iz SNS-a. Sto pitas nas? Ako vec botujes, onda nauci kome kakva pitanja ima smisla da postavljas. Kako da ti ja odgovorim zasto je neko na slobodi? Ali treba jajca da se ta pitanja postave tamo gde treba. Tamo sigurno cutis kao sisica neka. Sto mislis da ikog zabole za Bastaca i da li ce on biti hapsen, ili ne? Ako je kriv za nesto, naravno robija, prvi sam za to, ali mislim da ima bar 1000 ociglednijih slucajeva u vlasti gde moze da se postavi toi pitanje.

    1. Kakve veze ima ko prica? To je cinjenica, imenovan, objavljeno na sajtu fonda, nije bitno ko je izneo u javnost

  3. Ima li kraja svemu ovome ? Ocigledno nema !Meni penzioneru, posle cetvorogodisnje pljacke dobrog dela penzije je sve jasno, a vama ?

    1. Slažem se sa vama ,od sledeće godine živeću u Sloveniji , inače sam pred penzijom,idem da trasiram put za budućnost dece,dosta mi je: kupljenih diploma,lopovluka,doživotnih političara, ovakvo stanje u zemlji nepamtim za mojih 63 godine..i bombardovanje mi nije toliko teško palo,ovde život više nepostoji, samo SNS armada….adio Srbijo

  4. Ako je PIO privatni fond, sto mu drzava dotira 40% budzeta? I sto pricamo o stecenom pravu u privatnom fondu?

    1. Zato sto sve vlasti pokrale pare fonda. Kako. Prosto. Izgradili su fabrike koje su prodali deo a deonunistili. Pare strpali u dzep.i budzet. Pa zato i dotiraju tih 40% to je razlog svemu. Cemu sluze upravni odbori. Nicemu osim.o drpanju para od penzionera. Svuda u svetu su ti penzioni fondovi najbogatiji i niko ne sme da dira. Kod nas se pljacka gde stigne. Otimali su 4 godine penzionerina i to je vlast. Pa to je lopovluk. Pare su otiale u budzet a oni su to zataakali. Ako si nekome nesto uzeo onda mora da vratis jer je to dug. Kad pare uzmea u banku onda placas kamatu a ovi su oteli od ljudi. Najvise su izgubili mali penzioneri sa najnizim.primanjima. prema tome ako sam zaradio.onda.mi to daj sto je.moje. nikonne trazi od nikog nista. Steceno pravo je penzija sa odredjenom visinom.koju si odvajao 40 godina. Tonue steceno pravo. Koliko njih umre i nema nista od toga. Taj novac ostaje u fondu nema ppravo niko od naslwdnika to da koristi. To je to. Ako je privatni fond onda ima naslednika koji ce da dobije taj novac i po isteku perioda suma je isplacena. To.je pravo. I dalje nema price.

  5. Verovatno diploma sa „“Fakulteta““ za poslovno industrijski menadžment“ iz Mladenovca ili sličnih“visoko obrazovnih insti(prosti)tucija“.
    Kakvo poniženje svih nas koji smo se školovali, kakvo poniženje za sve umne ljude i ceo naš narod!

    1. Procitas li ti komentar pre slanja? Kako moze biti strucan-niti skole niti iskustva na slicnim poslovima.

    2. Objasni mi srećko kako može biti fizioterapeut, „megadiplomac“ bez dana radnog staža da bude stručan za ovu poziciju. Imašl i mozga i/ili obraza srećko. Verovatno ni jedno ni drugo.

  6. Doticni je kako je i sam tvrdio na mesto clana veca u Opstini Vozdovac dosao iz “navijacke stolice”….
    Sve ovo samo zato sto je drug vodjinog sina i clan
    Istog huliganskog bratstva.
    Ulicari i drustvena margina je u stvari kadar ove sekte na vlasti.

  7. Partijski poslušnik koji dobro sluša, ništa ne pita i ne razmišlja svojom glavom. To mu je glavna kvalifikacija. Kad vidim kakvi su nam “školovani stručnjaci“ u Vladi, sve doktor do doktora, ovo me onda ništa ne iznenađuje. BOJKOT.

  8. Mislim da je gospodin fizioterapeut na mestu zamenika direktora fonda ipak manje zlo od na primer stolara ili učiteljice koja je stolara smenila pre dva meseca u filijalio PIO fonda-Kraljevo…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.