Spirić (SSP): JP Vodovod Surdulica kupio kamion star deset godina po ceni novog 1Ilustracija Foto: K. Bodžulić / Danas

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Surdulica Jelena Spirić rekla je danas da je Javno preduzeće „Vodovod“ u tom mestu kupilo kamion star deset godina po ceni novog.

„Starost 10 godina, pomoćna šasija u boji šasije, da tovarni prostor bude u boji kabine… Verovali ili ne, to su bili uslovi tendera za kupovinu kamiona po ceni od 80.000 evra“, navela je Spirić u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da će na štetu surduličkog budžeta, polovni kamion kiper biti plaćen po tri puta većoj ceni od onih koji se prodaju u oglasima, dok se nov prodaje za oko 100.000 evra.

„Nabavke na kojima je JP ‘Vodovod’ Surdulica, pored tendera za čuvenu škodu firme ‘Autočačak’, namestio tender za kamion preduzeću ‘Resor’ iz Gadžinog Hana još jedan je dokaz da je sistemska korupcija zahvatila gotovo svako preduzeće u Srbiji“, izjavila je ona.

Dodala je i da to nije izolovani slučaj već simptom korupcije koji je omogućen političkim vezama, zbog kog je, u tom slučaju, preduzeće „Resor“ dobilo finansijski podsticaj Razvojne agencije Srbije ali i, kako je navela, „sve pohvale premijerke Ane Brnabić pri poseti samom preduzeću u Gadžinom Hanu.

„Iako Surdulica ima duplo niži stepen razvijenosti od republičkog proseka, lokalni funkcioneri su odabrali da plate kamion 50 odsto više od prosečne cene, kako bi sebe i režimske firme obogatili na račun građana koji žive na kreditima. Zato akteri zloupotreba koji su gradili ovakav koruptivni sistem moraju biti izvedeni pred lice pravde kako bismo uspeli da izgradimo pravednije društvo za sve“, rekla je Spirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari