Spoljni dug Srbije 43,6 milijarde evra: Koliko inostranstvu duguje država, a koliko privatni sektor?

Ostavite komentar


  1. Ako se dobro sećam tzv. „žuti“ su predali radikalima tj. T. Nikoliću Srbiju sa 12 MLRD dolara spoljnog duga… Zaista smo lideri u regionu i idemo sve brže, sve jače i sve bolje u tri fine materine…

  2. Ko je izvor informacija u ovom tekstu? Odakle potiču informacije? Šta je zaključak teksta?

  3. Bilo bi lepo kad bi izbor na srpskom napisao šta ovo znači da bi široke narodne mase razumele

  4. Javni dug je 80%BDP, spasavaj se ko moze, ponesite dovoljne kolicine parizera, nas brod tone, i nek obavezno ima neki sendvic sa parizerom za njega u avionu dok bude bezao obucen kao Suzi sa drp Malim…

  5. A šta na to kaže Vegeta predsednik? Mi smo najbolji, nemam vremena, moram da se mešam u OZN!:)

  6. Javni dug ovakav kakav je nije u posnosti ,kolika je opasnost trosenja i ulaganja tim sredstvima. Dali smo sposobni vracati dug morase dobro analizirati BDP koliki je razmenjljiv a koliki nerazmeljiv BDP. Davanje u potrosnju je rizicno ,investirane treba preispitati koliko je ono brzo razmenjljivo i moze li podneti te kredite. Uzgred receno spoljna trgovina je kod nas u deficitu.
    Velika opasnost je helikopter davanja, razna davanja pomoci. Sunvencije investitorima se takodje moraju preracunati jer njihova novostvorena vrednost nije ekonomski dobro sagledana to su poslovi u velikoj meri doradni i nema investicija od njihove stvorene vrednosti.
    Neznam koliko se monetarnom politikom ovi pokazatelji mogu potvrditi, svi su prikazani u evrima ,nasa moneta je dinar a kolika je realnost kursa dinara u odnosu na evro???
    Zasto se robuje fiksnim kursom, a pritom administrativnim putem uredjujemo trziste cena sto je greska, (nafta,gas, Struja pa i deo prehrambeni proizvoda )to se moze vratiti bumerangom. Ako mislimo da time resavamo inlaciju gersimo.
    Nepasimo se inflacije , inflacija u zemljama ekonomije kao Srbija je prporucljiva i do 15% ali se monetarna i fiskalna politika mora disciplinovati.

  7. Znaci SNS ostaje na vlasti dokle god Srbiju gura u vazalski status prema institucijama na Zapadu; do 2040 Srbija otplacuje svoj dug iz SFRJ … da se NE zaboravi.

  8. Znači da će Mali biti upamćen kao ministar kji je u svom mandatu najviše zadužio Srbiju od svih ministara finansija do sad

  9. Da li su problem helikopter pare ili gramzivost elite javnih preduzeca i institucija. Krenite od RTS-a pa nadalje.

  10. Вама веровати
    Вреди исто колико
    Иђаволима
    Једино у чему стр успешни јест
    ЛАЖ

  11. Ovo je kad nesposobni vode državu i uđesto da zarade i sa tim parama nešto urade, oni dižu kredite i gazduju, dok ne dođe na naplatu, ali narod će vratiti…….

  12. Koji komentari totalnih neznalica……pljujete ,a nemate argumenata…..Okreni te se oko sebe i vidićete gdje se novac potrošio…Da ga nije slučajno Vućić u svoj sef stavio.Zloba i ljubomora Vas izjedoše.Dođite sebi i pomognite u izgradnji Srbije,umjesto da pljujete po svemu što je stvoreno u ovih deset godina.Zaključak…..zlo iz Vas izlazi bez imalo stida.

  13. Sve će to vratiti list DANAS, he he he šta je 46 milrd. za državu ništa, ekonomija se polagano diže grade se autoputevi, bez investicija nema napretka… ali ljubomora ne razumem.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.