Srbi troše 60 odsto više struje od građana EU

* Račun od 300 evra lakše pada Dancima nego "jeftin" račun za struju od 26 evra Srbima
Grejanje na TA peći i dalje najisplativije zbog niske cene električne energije

Ostavite komentar


  1. A neki u ovom nasem drustvu i dalje hoce u eu, iako bi im racun za struju preko noci porastao sa 26€, na 50€ minimum. Umesto da budu srecni, sto napokon imaju slobodu, oni bi opet pod okupaciju.

  2. "Dakle, da u Srbiji postoji industrija potrošnja u domaćinstvima bi bila manja.." rece sagovornik. Ne vidim logiku, valjda bi, da postoji industrija, gradili vise energetskih postrojenja..ili?!

  3. Pa kolika plata tolika cena da je vise ne vidim kako bi placali. Sa druge strane postoji i to da u Srbji ljudi zive u stanovima i kucama koji imaju katastorfalnu izolaciju prema tome mnogo veca potrosnja. Kad bi bilo para za renoviranje i potrosnja bi bila manja vrlo prosto.

  4. Ne znam kako imaju prosek 250KWh, ja sam sve sijalice zamenio sa led svetiljkama, ne grejem se na struju, samo što češće palimo mašinu za veš i bojler nam greje vodu, šporet je na gas – ne uspevam pasti ispod 600KWH.

  5. Mozda bih u zimskom periodu trošio manje struje da grejanje koje plaćam 8000 na mesečnom nivou radi. I pored pvc prozora i dobre izolacije, ne mogu da se izborim da grejanje radi… Pa kako da ne dogrevam stan i trošim više struje…

  6. Srbiji struja je medju najskupljim zemljama u Evropi. Neka mi neko sabere KW u crvenoj farbi i 23 stavke na racunu i neka onda uporedi i vidi koliko je kw kod nas. I ne zaboravite da samo kod nas je Visa tarifa od 07 do 00h dok svuda u svetu je od Pon do Pet. od 07 do 20h i Subota do 13h. Kod nas pogledajte Bg i okolina je Visa tarifa od 07 do 00h Kolonija Vojvodina od 07 do 23h i Siromasni deo jug Srbije od Bubanj Potoka pa nanize od 07 do 22h- O ovome mnogi Gradjani Srbije ne znaju. Po sadasnjoj ceni struja je u Srbiji skuplja min 25% nego u Schweiz. Hvala.

  7. S obzirom na činjenicu da je kvalitet isporučene eletrične energije mnogo niži no kvalitet u EU mi plaćamo najskuplju struju. Evo jednostavnog primera. Valja pitati bilo koju domaćicu ili domaćina koliko dugo traje pripremanje obroka na električnom štednjaku ili na rešou. Barem duplo duže nego u zemljama EU. Da ne govorimo o čestim nestancima struje što, pored nedopustivo niskog i nestabilnog napona, dodatno uništava elektrouređaje u domaćinstvima. Dakle, ko plaća najskuplju struju?

  8. Ovakva kalkulacija je potpuno besmislena. U svim zemljama EU oko 80% domacinstava je snabdeveno gasom koji je I za grejanje, kuvanje I grejanje vode. Mi nemamo takav luksuz I ovo je samo izgovor za novo poskupljenje

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.