Srbija i Grčka će potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga 1Foto: Beta (Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP)

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate rominga.

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka“, rekla je Brnabić posle razgovora u Atini sa državnim vrhom Grčke,

Ona je navela da će ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić već sledeće nedelje doći u Atinu kako bi potpisala sporazum o ukidanju naplate rominga, koji će odmah stupiti na snagu.

„Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo gradjanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta“, istakla je Brnabić i dodala da je premijeru Grčke prenela zahvalnost na tome što je ta zemlja jednostrano priznala digitalne sertifikate Srbije o vakcinaciji.

Prema njenim rečima, Grci od 14. maja otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani gradjani Srbije moći će bez problema da udju u Grčku bez ijedne druge potvrde.

„Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test“, navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari