Srbija među 22 najbolje turističke destinacije 1Mesto: Beograd Datum: Fri Aug 20 13:04:25 CEST 2021 Dogadjaj: DRUŠTVO - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matic otvorila je prezentacioni centar Paviljona Srbije za "Ekspo 2020-Dubai" u Tržnom centru ”Galerija Beograd Fotoreporter: Milica Vuckovic Licnosti: Tatjana Matic Izvor: FoNet

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je renomirani magazin „Conde Nast Traveler“ uvrstio Srbiju među 22 najbolje destinacije koje treba posetiti u narednoj godini.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da je istaknuta reputacija Beograda kao odlične gastronomske i destinacije sa bogatim noćnim životom, kao i Novog Sada, koji će 2022. godine biti Evropska prestonica kulture. Srbija je dodatno tokom pandemije postala atraktivna destinacija i verujemo da će naredna turistička godina pokazati sav trud i rad koji smo uložili u mapiranje Srbije kao turističkog brenda”, istakla je Matić u pisanoj izjavi.

„Konde Nast Traveler“ je vodeći svetski mesečni magazin koji se bavi putovanjima, turističkim destinacijama, hotelijerstvom, gastronomijom, kao i automobilskom industrijom, modom i digitalnim trendovima.

Pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama 1987. godine, a danas postoji devet različitih međunarodnih izdanja tog magazina.