U Pančevu predstavljene najvažnije turističke destinacije istočne Srbije 1Foto: RARIS

Zip line na Đerdapu, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija tek su deo od dvadesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma evidentiranih u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia predstavljenih poslovnoj zajednici Pančeva i južnog Banata.

Poslednjih godina istočna Srbija postaje sve posećenija turistička destinacija u Srbiji  i uspešno radi preko 2.900 turističkih objekata, čiji su kapaciteti  9.000 ležajeva.

Poslovna zajednica Pančeva i južnog Banata bila je zainteresovana za mogućnost investiranja u turizam istočne Srbije i u prezentaciji koju su zajednički organizovali RARIS i Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga učestvovali su hotelijeri, preduzetnici i vodeći privrednici, kao i agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Pančeva i južnog Banata.

-Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizmu u istočnoj Srbiji. Takođe je predstavljeno dvadesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom, apartmani pored Dunava i na Staroj planini, etno selo u dolini Timoka, parcela na skijalištu Crni vrh, zip line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd. – kaže direktor RARIS-a Vladan Jeremić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari