Srbija među prvih 10 najboljih destinacija koje treba posetiti u narednoj godini 1Foto: Shutterstock/ImYanis

Jedan od vodećih veb portala za putovanja „Lonely Planet“ uvrstio je Srbiju među 10 najboljih regija koje treba posetiti u narednoj godini, objavljeno je danas.

Na listi 50 najboljih svetskih destinacija za putovanja u pet kategorija, za svoj jubilej, 50 godina postojanja, „Lonely Planet“ je Srbiju uvrstio u „Best in Travel 2024“ sa programom „Western Balkans’ Trans Dinarica Cycling Route“.

Nova biciklistička ruta, koja počinje u Sloveniji i završava se u Srbiji, proteže se kroz 2.000 kilometara nezaboravne avanture. Biciklisti će prateći novu mapu moći da se provozaju stazama koje vode kroz krševite planinske predele, uz kristalne reke, obilazeći nacionalne parkove, pronaći kulturne stanice, Unesko lokacije i druge zanimljivosti na tom putu, a sve uz osvrt na održivi turizam regiona, saopšštio je portal serbia.travel.

Za Srbiju je značajno, kako staza ne vodi kroz velike gradove već ruralne predele, da će lokalne zajednice na tom putu imati najviše koristi od ovog projekta.

Na mapi će se naći lokalni pansionski smeštaj i veza sa lokalnim biciklističkim vodičima koji će deliti znanje o stanju na putevima.

U planu je tokom naredne godine i obeležavanje same rute adekvatnom signalizacijom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari